UTJEHA ZA ZENIT

Sjajni Anas i Ibro donijeli Hajduku pobjedu od 4-1 protiv Zagreba

Hajduk je zaigrao i zagospodario terenom nakon gola Trebotića u 48. minuti. Mladi veznjaka je ušao s klupe za pričuve te je u tandemu sa Tomasovom ubrizgao dodatni impuls u igru Splićana
Split, 071110. Stadion Poljud.Nogometna utakmica 14. kola 1. HNL.Hajduk - Zagreb.Na slici: Ante Vukusic i James Da Silva.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX

SPLIT - Pobjeda 4-1 ovako na papiru izgleda rutinska, sigurna, uvjerljiva, ali utakmica se prelomila tek u drugom poluvremenu. Zagrebaši su se dobro držali u prvih 45 minuta, imali su i bolje šanse za gol, ali u nastavku kao da su nestali s travnjaka.

Hajduk je zaigrao i zagospodario terenom nakon gola Trebotića u 48. minuti. Mladi veznjaka je ušao s klupe za pričuve te je u tandemu sa Tomasovom ubrizgao dodatni impuls u igru Splićana. Splićani su sa tri gola u 25 minuta nokautirali društvo iz Kranjčevićeve.

Trebotić i Tomasov bili su igrači preokreta, a razigrali su se An.Sharbini i Ibričić. Ibro je ove večeri bio učinkovit dodavač, asistirao je za dva gola te je konačno i zabio u 73. minuti za 3-0. Anas je bio dvostruki strijelac a posebno je bio lijep njegov drugi gol, prava bomba sa 16 metara.

Hajduk je izgledao bolje, življe, angažiranije nego na zadnjim utakmicama. I u prvom dijelu Splićani su željeli, izgarali, grizli na terenu, igrali su i stvarali prigode, ali dugo im je trebalo da probiju mrežu Višića.

Na trenutke je izgledalo kao da je odlaskom Špace Poklepovića Hajduka napustila i sreća. Opet je Danijel Subašić bio među najboljima od "bijelih" i to svjedoči da je Zagreb ove večeri imao svoje šanse.

I to kakve, u prvom poluvremenu vidjeli smo pravu reviju prigoda ispred Subašića, ali Abdurahimi, Šovšić i Krstanović nisu znali zabiti gol. Sve što je išlo u okvir vratiju skidao je Subašić.

Nastavak je donio pravu rapsodiju u igri Hajduka i golijadu na radost malobrojnih navijača "bijelih".

Inače, Vučević je za ovu utakmicu osvježio momčad tako što je na klupi ostavio Strinića, a odlučio se za Jozinovića. Nije iznenađenje, reprezentativac Strinić u zadnje vrijeme je skroz izvan forme.

Možda na njegovu koncentraciju utječu i stalne spekulacije o inozemnom angažmanu. Prije neki dan se spominjao interes Benfice, a sad se zavrtila priča o interesu talijanskih klubova. Menadžeri traže punomoć za prodaju Strinića u Serie A, a njega navodno vabe elitni klubovi Inter, Milan, Juventus...

Hajduk - Zagreb 4-1 (0-0)

Strijelci: 1-0 Trebotić (48., as. Ibričić), 2-0 An.Sharbini (62., as. Ibričić), 3-0 Ibričić (73., as. Tomasov), 3-1 Krstanović (77., as. Jurendić), 4-1 An.Sharbini (89., as. Brkljača)

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) 6,5; pomoćnici: Premužaj i Hudika (Varaždin).

Žuti kartoni: Maloča (Hajduk).

Crveni kartoni: -

Stadion Poljud.

Gledatelja: 3.000

HAJDUK: Subašić 7, Maloča 6, Vejić 6,5, J.Buljat 6 (od 46. Tomasov 7), Jozinović 6, M.Ljubičić 6 (od 46. Trebotić 7), Brkljača 6, Oremuš 6,5, An.Sharbini 7,5, Ibričić 7, Vukušić 6 (od 89. Kukoč-).

ZAGREB: Višić 5, Celjak 5, Tokić 5,5, Ivanković 5, James 5,5, Jefton 6, Abdurahimi 6 (od 72. Oršulić -), Medić 5 (od 63. Dedić -), Šovšić 6, Novosel 5 (od 65. Jurendić 6), Krstanović 6,5.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:36