MORALNA SATISFAKCIJA

Široki od Saveza traži povrat novca zbog Gotovine i Markača: 'Mi smo podupirali heroje, a ne zločince'

Pakostane, 201112.Nekoliko dana nakon oslobadjajuce presude, general Ante Gotovina stigao je u svoje rodno mjesto, Pakostane, gdje su mu sugradjani pripremili veliki docek. Prema organizatorima, doceku je prisustvovalo oko 20.000 ljudi.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

Nogometni klub platio je dosta kazni zbog toga što su njegovi navijači isticanjem transparenata ili pjesmom davali potporu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču dok su tamnovali u Haagu.

U obrazloženju kazni stajalo bi da su navijači veličali ratne zločince. Pojedini dužnosnici iz NS BiH tako su uzeli sebi pravo da sami bez konačne presude suda olako dijele ljudima kvalifikacije. Sad kad su dvojica hrvatskih generala oslobođeni svih optužbi da su počinili ratni zločin i kad su slobodni ljudi u nogometnom klubu s Pecare namjeravaju potražiti dodatnu zadovoljštinu.

-Tražit ćemo od Nogometnog saveza BiH da nam vrati sav novac koji su nam uzeli za navijačku potporu generalima. Mi smo podupirali ne zločince već heroje. Nije u pitanju novac, nego i moralna satisfakcija, - kazao je direktor Širokog Brijega Josip Bevanda.

Kakve će biti reakcije iz Sarajeva tek će se vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:37