TRIDESET ODABRANIH

ŠIRI POPIS ZA SP Izbornik Kovač ima 22 sigurna igrača, iz Rijeke će zvati Vargića i Močinića!?

 Boris Kovacev / CROPIX

Izbornik Niko Kovač u utorak će poslati u sjedište FIFE popis od trideset Hrvata koji su ušli u konkurenciju za odlazak na SP u Brazil. Dan kasnije izbornik će objaviti javnosti taj isti popis s kojeg će do 23. svibnja i polaska na austrijski dio priprema ispasti trojica ili četvorica kandidata.

Ako ne bude nekih nepredviđenih stvari poput ozlijeda ili otkaza u Bad Tatzsmandorf putuju slijedeći igrači: Pletikosa, Subašić, Srna, Vrsaljko, Strinić, Pranjić, Schildenfeld, Vida, Lovren, Ćorluka, Rakitić, Kovačić, Perišić, Kranjčar, Badelj, Vukojević, Iličević, Eduardo, Olić, Mandžukić i Jelavić. Tamo će im se pridružiti Luka Modrić koji igra finale Lige prvaka, a možda će kasniti Niko Kranjčar koji bi mogao igrati kvalifikacija za Premier ligu.

Dakle, Kovač ima 22 igrača za Austriju, a kojima će se pridružiti po jedan igrač iz svake linije. Što se vratara tiče, Vargić nam se čini kao najrealnija opcija za trećeg golmana. Uz Šimunića, čiji odlazak na SP ovisi o odluci Sportskog suda, konkurenciju u obrani mogli bi pojačati Bubnjić, Maloča ili Lešković iz Rijeke. Na širem popisu mogao bi se naći i Josip Pivarić.

Za kandidate na preliminarnom popisu u veznoj liniji nameću se Brozović i Ademi iz Dinama te Sammir. Kao 'iznenađenje' tipujemo na Pašalića iz Hajduka odnosno Močinića iz Rijeke koji je odigrao sjajno u finalu Kupa. Dvojica od nabrojanih će sigurno na širi popis, dok će jedan u Austriju. Tamo će se boriti za Brazil s Badeljom, Iličevićem, Vukojevićem i Kranjčarom, dok su ostali, čini se, zacementirali status putnika na SP.

Slična stvar je i s napadačima. Osim četvorice sigurnih, pozivu se nadaju Nikola Kalinić, Ante Rebić, Duje Čop i Andrej Kramarić. No, tko god od njih četiri dobio pozivnicu za Austriju, tamo će vjerojatno i ostati jer sumnjamo kako će Kovač voditi više od četiri napadača u Brazil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 18:35