TRANSFER KARIJERE

SEVILLA PRISTALA NA SVE UVJETE Rakitić je i službeno igrač Barçe,potpisao ugovor u Brazilu!

Barcelona će Sevilli isplatiti 19 milijuna eura, a u Andaluziju će i veliki Barçin talent Denis Suarez!

Fichado!, “potpisano”, objavio je Mundo Deportivo u ponedjeljak u 20.32, kad je iz Seville došao glas o bijelom dimu, postignutom dogovoru klubova o odšteti za Ivana Rakitića, koji tako definitivno postaje novi igrač Barcelone!

Barcelona će 26-godišnjeg vezista hrvatske nogometne reprezentacije platiti Sevilli 19 milijuna eura i dati joj ofenzivnog vezista svoje B momčadi Denisa Suáreza (čime ostaje jedan konkurent manje u Barçi B za Alena Halilovića). Katalonci su popodne povećali svoju prvotnu ponudu sa 12 na 18 milijuna eura, Andalužani inzistirali na 20, Mundo Deportivo tvrdi da su se našli na sredini, dakle, 19 milijuna, više nego upola manje od Raketine odštetne klauzule, no kako je igraču ostala još jedna godina ugovora, Sevilli je i ovih 19 milijuna puna šaka brade.

Rakitića od službene objave transfera dijeli još samo prolazak liječničkog pregleda, zbog čega je u Praia do Forte već unaprijed stigao Barcelonin liječnik, no to bi trebala biti samo formalnost.

U Sevilli su pregovarale jake snage: Javier Faus, dopredsjednik i šef financija (to je onaj kojem je Messi rekao da nema pojma o nogometu kad Argentincu nije želio poboljšati ugovor) i sportski direktor Andoni Zubizarreta s gostujuće te José Castro, predsjednik i Ramón Rodríguez ‘Monchi’, sportski direktor, s domaće strane. Ujutro je umjesto predsjednika na sastanku bio glavni direktor Seville José María Cruz, no ipak je morao doći gazda da Barça podeblja ponudu.

Prvo su Katalonci nudili samo 12 milijuna eura i Ibrahima Affelaya ili Cristiana Tella, no Sevilla je, logično, za vezista htjela vezista i dobila 20-godišnjeg Denisa Suáreza.U utorak se iz Barcelone očekuje i objava prodaje Cesca Fábregasa Chelseaju za 33 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:11