UEFINA KAZNA

Šetka neće suditi ni 1. HNL sve do isteka suspenzije

Grijeh suca Tomislava Šetke očito je u tome što je poznavao ‘pogrešne’ ljude
 Joško Šupić / Cropix

OSIJEK - Đakovački nogometni sudac Tomislav Šetka nije sudio niti jednu utakmicu HNS-a ili Uefe koja se na bilo koji način sumnjiči, odnosno njezin ishod, u velikoj europskoj i njemačkoj istrazi kladioničarske mafije.

Međutim, navodno je bio s pogrešnim čovjekom na piću, možda u Đakovu, možda u Njemačkoj, navodno našim sunarodnjakom, povezanim s braćom Šapina, što je iz perspektive krovne europske nogometne institucije bio “okidač” i razlog za 15-mjesečnu suspenziju tog hrvatskog arbitra.

Uefine odluke kao svetinja

Suspenzija s europskih travnjaka, njegovo izuzeće kao pomoćnika Ivana Bebeka s utakmice Ajaxa i Juventusa u Europskoj ligi, odnosno s Uefine B-liste, dakako, automatski znači i apstinenciju od hrvatskih nogometnih utakmica, najmanje do 30. lipnja 2011. godine.

- S obzirom da sam na seminaru u Poreču, nisam vidio ni odluku ni rješenje, ali znam otprilike sadržaj onoga što je javila Uefa. Da, Šetka definitivno neće u tom razdoblju moći suditi ni utakmice Prve HNL. Naš Savez je član Uefine i Fifine obitelji, što znači da smo dužni primjenjivati njihove odluke - ukratko je kazao šef hrvatskih nogometnih sudaca Stjepan Djedović, potvrdivši da je već razgovorao s Tomislavom Šetkom ubrzo nakon informacije o njegovoj suspenziji.

Šetka u vrlo teškoj situaciji

- Nekorektno bi bilo da vam iznosim što mi je Šetka rekao, no sukus tog razgovora je da mu je iznimno teško zbog ove situacije. A ni nama u sudačkoj organizaciji svakako nije drago. To je sve što vam mogu reći - zaključio je Djedović.

Šetka, razumije se, nije ni u nedjelju bio na dispoziciji. Mobitel je isključen, a kod kuće, kažu, nema ga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:33