UVIJEK VJERAN HAJDUKU

SENIJAD IBRIČIĆ: 'Zove me i Zdravko Mamić, ali nikad ne bih izdao Hajdukove navijače'

'Mamić i danas smatra da mu je najveća pogreška što me nije doveo u Dinamo'
 AFP

Vraća li se Senijad Ibričić u Hajduk? Nema konkretne vijesti, kazat ćemo u startu. Postoje želje i najave, ali postoje i ugovori, te već “opjevana” neimaština na Poljudu. Priča ima svoj temelj, međutim više je povratak Ibričića želja navijača, nego realnost u realizaciji. Ibričić se trenutno nalazi na odmoru na Hvaru gdje “puni baterije” nakon povratka iz Brazila. U Splitu je bio prošli tjedana i ponovno se vraća u petak kada nastupa na popularnom turniru.

- Kao i svake godine, zaigrat ću na malogometnom turniru Torcida kup. Raduje me svaki susret s navijačima Hajduka - kazao nam je Ibričić.

Kurtoazni uvod nije značio i takav nastavak. Kakve su šanse za povratak u Hajduk, upitali smo Ibričića. Kakvi su izgledi možda za posudbu iz Turske na Poljud?

- Sumnjam da se posudba može realizirati, jer Turci su prije godinu dana otkupili moj ugovor. Ali, povratak je uvijek moguć - lukavo je odgovorio Ibričić.

Jasno je da je moguć, ali kada, to je pitanje. Ovoga ljeta?

- Da, to je najzanimljivije pitanje. Ne mogu ja to reći, o tome bi više trebali kazati Hajduk i Erciyesspor.

Do ljeta 2016. ima Ibričić ugovor s turskim prvoligašem Erciyessporom. Neće to javno kazati, ali nije pretjerano zadovoljan statusom. Moglo bi i bolje, premda je upisao 20 nastupa u Superligi. Zabio je i četiri pogotka, ali nema onu ulogu koju je nekoć dobivao u Hajduku. Playmaker širokih ovlasti, glavni igrač momčadi. Takav je ‘gazda’ bio Ibričić u Hajduku. Pamte se njegove igre i zgodici iz bijelog dresa, ali ne samo u Splitu. Otkrio nam je Ibro jedan manje poznati detalj.

- Iz Hajduka me nitko nije zvao posljednjih dana, međutim, imam stalni poziv Zdravka Mamića. Zove me, sjeti me se svaki prijelazni rok, ali i njemu je jasno da nema ništa od mog dolaska u Maksimir. Mamić i danas smatra da mu je najveća pogreška što me nije doveo iz Zagreba u Maksimir. Ali, on, kao i svi, znaju da nikada ne bih izdao navijače Hajduka i Torcidu - kazao je Ibričić i dodao:

- Otvoren sam ja uvijek za Hajduk, ali najmanje se mene pita u ovom trenutku. Najviše se pita Hajduk i Erciyesspor.

Ako se Hajduk pita, onda je jasno da Bijeli ne mogu ući u financijsku pustolovinu otkupa ugovora. Samo posudba dolazi u obzir, ali već smo i tu temu dobro pročešljali. Želja je više san, nego realni doživljaj mada Ibričić uvijek ostavlja prostor za veliki obrat.

- Nikada ne znaš što se može dogoditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:53