MLADE SNAGE DINAMA

'Šef nam neće dopustiti praćenje rezultata iz Amsterdama!'

Teren je težak, zaista nije pogodan za igru. Nama, domaćim dečkima, okolnosti nisu nepoznate, bitno je da se što prije naviknu naši stranci - kaže Tomislav Barbarić
Karlovac, 221109.Stadion Branko Cavlovic - Cavlek.Nogometna utakmica 1. T-Com HNL, 15 kolo.Karlovac - Dinamo.Na fotografiji: Milan Badelj, Dejan Lovren i Tomislav Barbaric slave.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Tomba u Maksimiru punom snijega! Snijega je doista koliko hoćeš, no na 'našem najvećem stadionu’ danas se novinarima nije ukazao glasoviti talijanski as, Alberto, nego Ivan Tom-ečak i Tomislav Ba-rbarić, velike nade Dinama, 20-godišnjaci iza kojih se već naveliko praši.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

- Dva igrača malo jača - podvukao bi glasnogovornik Ado Kožul. - Znam da ih simpatizirate, oni to i zaslužuju.

Obojice su i oporavljenici. Kakva je situacija s Barbarićevim arkadama i Tomačekovim trbušnim zidom?

- Rane su zacijelile - kaže Tomislav. - Još se doduše vide ispod oba oka. Boljelo je, više ne, ni na dodir. Ne smeta. Straha nije bilo ni u podsvijesti, zaboraviš na nepriliku i igraš. Jedino bi se kapak malo stisnuo prilikom trka i skoka.

Ivan je redovit na terapiji:

- S trbušnim vlaknima i s aduktorom nije bajno.

Krunoslav Jurčić nada se da nije nužan operativni zahvat?

- I ja mislim tako. Dobro je čim mogu igrati. Zona nije bolna, ali osjećam kako stišće. To je nešto između boli i stanovitoga grča.

Kako im se doimaju ovi zimski uvjeti?

- Teren je težak, zaista nije pogodan za igru. Nama, domaćim dečkima, okolnosti nisu nepoznate, bitno je da se što prije naviknu naši stranci (Barbarić).

- Na takvoj podlozi lakše je kad si lakši, ali svima prijeti opasnost od ozljeda. Pripremit ćemo posebne krampone, biti spremni na sve (Tomečak).

Kakvo je raspoloženje uoči još jedne povijesne utakmice?

- Zaista nam puno znači - potvrđuje Tomečak. - Razmišljamo samo o Temišvaru, pogotovo poslije pobjede u Bruxellesu. Igramo za sebe, za Dinamo, za sve koji nas vole i bodre. Dat ćemo maksimum Goste ne podcjenjujemo.

Trener je zabranio razmišljanje i razgovor o paru Ajax-Anderlecht?

- Da, i to poštujemo - poručuje Barbarić. - Profesionalci smo, koncentrirani na vlastiti posao. Najbitniji su Rumunji, nakon susreta lako ćemo provjeriti što se zbivalo u Amsterdamu.

Hoće li im preksutra netko na poluvremenu šapnuti kako je u Ajaxovoj areni...?

- Ne vjerujem da će šef to dopustiti, ne smijemo skretati pozornost ni na što. Temišvar je jak, ozbiljan, moramo biti čvrsti i poduzetni. Uzeti ta tri boda pa što Bog da.

Kako su aktualnog suparnika doživjeli 1. listopada na stadionu Dana Paltinisanua, kad su pobijedili 3:0 i doista je bilo fantastično, gotovo nezaboravno?

- To što njima bodovi ne znače praktički ništa nije za nas baš prednost - misli Barbarić.

- Dapače - uskače Tomečak - to je najgore! Branit će čast, ničim opterećeni. Bit će teško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:35