OTPISAN NAKON SP-A

SCHILDENFELD U ČUDU 'Iznenađen sam što me Kovač nije pozvao, igram nogomet života!'

Bilo bi OK da je izbornik porazgovarao sa mnom i nešto mi rekao. Samo to... - kaže Schildenfeld
Gdanjsk, 170612.EURO 2012.PGE Arena Gdansk.Trening uoci utakmice treceg kola skupine C, Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, izmedju Hrvatske i Spanjolske.Na fotografiji: Gordon Schildenfeld tijekom treninga.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Izbornik Niko Kovač za prvo okupljanje hrvatske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, za akcije Cipar i Malta, nije pozvao stopera Panathinaikosa Gordona Schildenfelda (29). Šibenčanin se do danas nije oglašavao u medijima, ali je ipak odlučio otvoriti dušu za Sportske novosti.

- Iznenađen sam što me izbornik nije pozvao u reprezentaciju, kao što sam i iznenađen što me nije kontaktirao i sa mnom razgovarao. Ipak sam u nacionalnoj vrsti proveo dugi niz godina, bio sam na velikim natjecanjima, europskom i svjetskom prvenstvu, pa bi bilo OK da je izbornik porazgovarao sa mnom i nešto mi rekao. Samo to... - kaže Schildenfeld.

Veli da mu nije ni na kraj pameti stvarati neki zlu krv, kvariti atmosferu oko reprezentacije, ulaziti u bilo kakve polemike ili sukobe.

- Naravno da izbornik odlučuje koji mu igrač treba, a koji mu ne treba. Nema tu nikakve ljutnje, niti se bilo tko ima pravo miješati u posao izbornika. Ali ostao sam iznenađen što nisam dobio poziv iz dva razloga. Nakon Svjetskog prvenstva smo se rastali prijateljski, rekao mi je izbornik da sam pravi profesionalac. Drugi razlog je činjenica da stalno igram u Panathinaikosu, mogu kazati da trenutačno igram svoj najbolji nogomet u životu! Panathinaikos želi sa mnom potpisati ugovor na tri godine, baš o tome razgovaram s klubom. Osjećam se odlično, sve mi ide od noge. Zato sam, eto, iznenađen što nisam postao vlasnik pozivnice za Cipar i Maltu.

Schildenfeld je stalno ponavljao da ne bi želio da ovo što nam je kazao na bilo koji način poremeti bilo kakve odnose i da se krivo shvati ili interpretira.

- Samo bih želio da netko ne shvati da se guram ili tako nešto. Niti želim raditi bilo kakav pritisak. Ne plačem niti bilo kome što zamjeram, ali mislim da nije ništa loše ako kažem da sam nakon svih tih šest-sedam godina provedenih u nacionalnoj vrsti iznenađen što sam izostavljen, s obzirom na to da zaista igram u izvrsnoj formi. Igrao sam po 90 minuta u svakoj utakmici, u dvije kvalifikacije za Ligu prvaka protiv Standarda, u dvije za ulazak u Europsku ligu protiv Midtjyllanda, dvije u prvenstu, sudare s Levadiakosom i Panionisom. Za svih šest utakmica dobio sam jako dobre ocjene. Eto, ne znam što bih više kazao na tu temu. Momčad nam je dobra, sada nas čekaju ogledi u Europskoj ligi, gdje imamo velike ambicije. U skupini smo s Dinamom iz Moskve, PSV-om i Estorilom.

Očekujete li da će vas izbornik pozvati za oglede s Bugarskom i Azerbajdžanom?

- Nije se dogodilo ništa strašno da bih ja sad govorio ne znam što. Ja sam uvijek na raspolaganju reprezentaciji. Ako me izbornik treba, zvat će me. Ako me ne treba, neće me zvati. Nema razloga da se opraštam od reprezentacije, dobro igram, sve ostalo je na izborniku. Vidjet ćemo što će se dogoditi... - zaključio je Schildenfeld.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:19