RAZOČARANI STOPER

SCHILDENFELD OSTAJE VATRENI 'Zar bih se trebao ubiti što nisam igrao ni minute u Brazilu?'

'Jesam li bio nezadovoljan što nisam igrao? Naravno da jesam, nećemo si sad lagati'
Gdanjsk, 170612.EURO 2012.PGE Arena Gdansk.Trening uoci utakmice treceg kola skupine C, Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, izmedju Hrvatske i Spanjolske.Na fotografiji: Gordon Schildenfeld tijekom treninga.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Gordon Schildenfeld već je na pripremama u Austriji. Sa svojim matičnim klubom Dinamom iz Moskve. Istekla mu je jednogodišnja posudba u Panathinaikosu. Nakon Svjetskog prvenstva nakratko se odmorio u Šibeniku, a onda je morao na put prema Austriji. Već sutra opet se vraća u Šibenik, a onda se mora javiti opet 12. srpnja.

- Promijenila se cijela trenerska garnitura, zvali su me da u Austriju dođem na dva dana, da se upoznamo, popričamo, a onda mogu nazad - kazao nam je Schifo.

Znači, iz tople grčke klime, opet se vraća u rusku zimu? Još nije sve definirano. Hrvatski reprezentativac nalazi se u vrlo zanimljivoj situaciji. Naime, Dinamo iz Moskve želi natrag Gordona Schildenfelda, jer ga vidi u svojoj momčadi. S ruskim klubom ima ugovor još godinu dana. Međutim, Panathinaikos ga želi zadržati jer je iza sebe ostavio sjajnu sezonu postavši jedan od stožernih igrača. Ne samo to, hoće ga još jedan grčki klub, PAOK.

- Zaista ne znam kako će se situacija rasplesti, vidjet ćemo sljedećih dana.

Rekli bismo da je ovakva situacija zaista povoljna za reprezentativnog stopera, kad te toliko klubova želi u svojim redovima, onda možeš trljati dlanove.

A kako je Schildenfeld vidio nastup Vatrenih na Svjetskom prvenstvu?

- Bit ću kratak i jasan, moglo je bolje! Imamo dobru momčad i trebali smo proći skupinu. Tako razmišljaju moji kolege iz reprezentacije, tako razmišljam i ja. Ali nismo, što sad lamentirati. Bilo nam je stvarno teško kad smo izgubili od Meksika, nikad neću zaboraviti taj muk u svlačionici nakon što nismo uspjeli. S druge strane sam ponosan što sam bio na Mundialu.

Schildenfeld nije igrao u Brazilu. Prije početka priprema u Bad Tatzmannsdorfu izgledalo je kako je u prednosti pred Dejanom Lovrenom, mnogi su ga vidjeli kao prvu stopersku opciju uz Vedrana Ćorluku. Kako je podnio činjenicu da je na kraju ipak ispao druga?

- Kako sam sve doživio? Zar bih se trebao ubiti? Svi smo zaslužili da igramo, ali birao je izbornik. Moje je bilo trenirati i čekati priliku. Jesam li bio nezadovoljan što nisam igrao? Naravno da jesam, nećemo si sad lagati. Svatko od nas je želio igrati na Svjetskom prvenstvu, tako i ja. Bio sam razočaran, ali što je tu je... Sve je to dio nogometa, ni prvi ni zadnji put.

O partijama svojih kolega Ćorluke i Lovrena govorio je u superlativima, Schifo je takav, on neće nikome zamjeriti, gleda prema naprijed u budućnost. Neće reagirati poput Ognjena Vukojevića koji se razočaran pismom oprostio od reprezentacije.

- Gledajte, svaki od nas ima svoje razloge koji su mu bitni. Ja se sigurno nemam namjeru opraštati od reprezentacije. Nikome ništa ne zamjeram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:02