POTRAGA ZA TRENEROM

SASTANAK U ZAGREBU Zdenek Zeman želi doći u Dinamo, Mamić uzeo time-out!

Zeman je imao i kratku epizodu na Balkanu, prije par godina bio je trener Crvene zvezde
 getty images

Felix Magath je odbio Dinamo, ili kako reče Mirko Barišić: “Skromno kažem da neće doći, jer je preskup. S Felixom nismo ni razgovarali, a nije se niti nudio.”

Ivajlo Petev već se najavljivao kao siguran izbor, ali Bugarin je na kraju predstavljen samo kao bliski prijatelj obitelji Mamić, a u međuvremenu je potpisao za ciparski AEL Limassol.

Potraga za novim trenerom ide dalje, iako Zoran Mamić tvrdi da mu trenerski posao nije nezanimljiv. Dobro, on valjda ne mora strahovati da će ga Zdravko smijeniti...

Iako se treneri smjenjuju kao na tvorničkoj traci, Dinamo je interesantan trenerima iz inozemstva. Logično kad se zna da Mamići dobro plaćaju.

Zastupnici u Zagrebu

Iz menadžerskih krugova procurilo je da je Mamićima ponuđeno jedno ugledno ime, trener svjetskog ranga, iako je sad već u senatorskim godinama: Čeh Zdenek Zeman!

Zemanu je 66 godina i još ga tjeraju nogometni demoni. Vidi izazov u tome da se okuša u Dinamu. Sastanak sa Zemanovim zastupnikom Mamići su imali prekjučer u Zagrebu.

Čeh je posljednji put radio u Romi, a prošao je puno klubova i najveći trag ostavio u Laziju i Romi te prije svega u Foggii, koju je devedesetih godina doveo iz treće lige do Serie A i Europe.

Čudo iz Zemanlandije

Zeman je bio autor čuda iz Zemanlandije, kako i danas nazivaju kraj iz kojeg je Foggia. Čeh je veliki taktičar i vrlo je strog. Alen Bokšić, kojeg je trenirao u Laziju, znao je reći da su Zemanove pripreme pakao, a specijalnost mu je bilo tjeranje igrača da trče po tribinama Olimpijskog stadiona u Rimu.

Zeman je imao i kratku epizodu na Balkanu, prije par godina bio je trener Crvene zvezde i taj je izlet završio neslavno. Zadnjih godina Zeman nije bio baš poželjan otkako je stao na žulj moćnicima iz Juventusa, koje je prozvao za dopingiranje nogometaša.

Mamići su navodno uzeli time-out da razmisle o mogućnosti angažiranja Zemana, koji je spreman ući u financijske gabarite koje Dinamo može platiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:37