MOJ 'FEJSBUK’ PRIJATELJ

Sammir uoči Timisoare: O-la-la, još tri dana do... Copacabane!

Odgovor na pitanje zašto Dinamo nije pobijedio u četvrtak možda će dati Sammir čije su misli odavno već bile na brazilskoj Copacabani
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - “Možda iduće godine”, poslao je prijatelj SMS nakon što smo još jednom napuštali Maksimir pognute glave i nakon što smo svjedočili još jednoj gorkoj piluli. Neki će reći da su krive podzemne vode. Oni drugi će za posrtaj Dinama okriviti prokletstvo Zambatina novčića.

Navijači će prozivati Zdravka Mamića, a “modroj” svlačionici ionako su za sve krivi novinari. Na sve te metafore, optužbe navijača i Slepičkinu glumu “uvrijeđene frajle” najbolje će odgovoriti Sammir na svome Facebook profilu. Sat vremena nakon utakmice on je u status napisao “Sutraaaaa...”. Tada, naime, polazi avion za Rio de Janeiro.

Na podužoj listi Sammirovih fejsbuk prijatelja i moje je ime. Ništa previše osobno, prijatelj je još s mnogima, a meni (možda nekom lihvarski ili sebično) profesionalno, priznajem, dobro dođe. Nikakve revolucije otamo; sve što je fejs otkrio bio je prekid s djevojkom, ili nova tetovaža nakon Anderlechta. A malo kasnije Sammir je aktivirao odbrojavanje. “O Bože, još 10 dana”, pa “07”, potom “05” i “03 o-la-la!” Logika je govorila da se Brazilac stopio s purgerskim mentalitetom pa odbrojava dane do “povijesne” utakmice. Još jedne u nizu.

Međutim, razočaranje. Boli Sammira “ona stvar” za raznorazne metafore i nekoliko legendi u kojima smo sve ove godine tražili alibi za posrtaje najdražeg kluba. Sammiru je tjedan dana prije utakmice u glavi bio Brazil, 30 stupnjeva u hladu i Copacabana...

A to što su navijači Dinama u svojem odbrojavanju stigli do broja 14.533 i na to u četvrtak uz dozu gorčine dodali novih 365 dana do idućeg pokušaja prezimljavanja... Koga briga, a Sammira najmanje.

“Neka ostane na toj svojoj Copacabani”, vjerojatno će poručiti ti isti navijači kojima je puna kapa njegove beskrvne pojave na travnjaku. Povratkom u Maksimir samo će zauzeti mjesto nekome kome dres Dinama ipak predstavlja nešto više u životu od izvora osobnog bogatstva.

Baš kao što je Etto zauzeo mjesto Tomečaku. I ne samo to! Priča kaže kako je maksimirska vrhuška nakon osvojenog prvenstva prošle sezone Tomečaku namijenila put u Lokomotivu. Jer, Etto se treba prodati, a dok je na klupi, gdje mu je objektivno i mjesto, cijena se može samo srozati. Na svu sreću, Tomečak je odbio takav scenarij. Nadamo se da se povijest neće ponoviti i sa Sammirom koji je prije utakmice s Temišvarom vjerojatno već spakirao kupaće i dogovorio s prijateljima tulum na plaži... A zbog njega možda prave prilike neće dobiti Antolić, Havojić ili Peko koji u srijedu navečer sigurno nisu razmišljali o koktelima niti birali glazbu za mp3 za ubiti vrijeme na dugom letu... Oni su vjerojatno tugovali zbog još jednog Dinamova poraza. Baš kao i svi pravi dinamovci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:00