JEDNOSMJERNA UTAKMICA

'SAMMIR JE MAJSTOR! DA JE HTIO, MOGAO NAS JE SAM POBIJEDITI' Ćiro nakon poraza od Dinama

Početkom utakmice moji su igrači imali previše solo-dionica, a tako se ne može igrati protiv toliko defanzivne i čvrste momčadi - kazao je Krunoslav Jurčić
 Ronald Gorsic / CROPIX

Kruno Jurčić neće dugo slaviti pobjedu u Kranjčevićevoj ulici. Gradski derbi donio mu je nove žrtve, travnjak su zbog ozljeda napuštali Vrsaljko i Ademi.

Potez dana strateg Modrih napravio je na odmoru kada je indisponiranog, ali i Halilovića (šepao krajem prvoga dijela) zamijenio Fatosom Beqirajem. Stasiti Crnogorac bio je napast za braniče domaćina, a uz pogodak istakao se i pogođenom vratnicom. Uz Beqiraja razigrali su se prije svega Krstanović i Sammir, pa domaćin nije više imao baš nikakvog prostora za iznenađenje.

- Zadovoljan sam ovom pobjedom, te činjenicom što je momčad sjajno reagirala nakon konfuznog prvog dijela. Početkom utakmice moji su igrači imali previše solo-dionica, a tako se ne može igrati protiv toliko defanzivne i čvrste momčadi - kazao je Krunoslav Jurčić, pa nastavio:

- Na poluvremenu smo ušli u određene rotacije, promijenili sustav igre, a posebno bih pohvalio igrače s klupe koji su svojim ulaskom donijeli pravi impuls s klupe. Na vrijeme smo otvorili domaćina, a sve ostalo je bila čista rutina. Veseli me takva igra igrača s klupe, a u nastavku sezone će svi dobiti prigodu jer mi do ljeta moramo znati na koga možemo, a na koga ne možemo računati iduće sezone.

Miroslav Blažević nije imao razloga za slavlje, ali pomalo iznenađujuće iskusni Ćiro nije bio ni razočaran...

- Prvi dio smo se dobro i pametno postavili i nismo imali nikakve razloge za promjene. No, tijekom cijele utakmice bila je evidentna razlika u klasi između njih i nas. Ne treba sada tražiti uzroke poraza jer Dinamo je toliko kvalitetniji od Zagreba. I to je realnost - poručio je Ćiro Blažević, pa se potpuno otvorio:

- Ma kako se mi možemo nositi s Dinamom kada oni u svojoj momčadi imaju jednog Sammira. Oduševio me. Za njega nismo imali nikakvih rješenja. Poigravao se s nama, a ostao sam zapanjen njegovom startnom brzinom i idejom. I da nismo primili pogotke iz prekida, on bi opet, kao kod prvoga gola prošao jednog ili dvojicu mojih igrača i onda sam zabio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:00