RAZOČARAN RASPLETOM

Runje: Boli me kad vidim tko je u dokvalifikacijama!

Napravio sam dobar posao u Astani, zadovoljni smo i ja i izbornik Bilić. Kao i svakome, cilj mi je igrati. U formi sam, to je točno. Lijepo je uopće biti u kadru, rekao je Mate Bilić
 Nenad Dugi / Cropix

Uz Ivicu Križanca, Mate Bilić drugi je Omišanin u reprezentaciji. Nakon Kazahstana, posebice zbog golova koje zabija u Primeri i forme u kakvoj igra, nada li se većoj minutaži u Vinkovcima?

- Napravio sam dobar posao u Astani, zadovoljni smo i ja i izbornik. Kao i svakome, cilj mi je igrati, no ne opterećujem se time. U formi sam, to je točno. Lijepo je uopće biti u kadru.

Španjolska liga silno je jaka, po nekima polako preuzima primat od Premiershipa.

- Englesko prvenstvo je bilo nabolje, sada je to Primera. Igra se atraktivno, dosta je golova. Ne zna se tko će biti prvak, a o kvaliteti natjecanja dovoljno govori da su Villarreal i Atletico Madrid s velikim igračima pri dnu tablice. Prošle sezone je Betis napravio momčad za Ligu prvaka, a u posljednjem kolu je ispao u niži rang.

Real pokazuje slabosti, posebno je to platio u Kupu.

- To je zafrknuto natjecanje. Raul 15 godina igra za Real, a najveći mu je san osvojiti Kup kralja. Teško je reći što se s njima zbilo, no događaju se čudni rezultati.

Uz Vedrana Runju nije dosadno. Sjeo je u dvoranu za press konferencije pa potapšao Matu Bilića po ramenu...

- U utorak je bila Sutjeska...

Jeste li gledali? - susrelo ga je pitanje iz novinarskih redova.

- Nisam.

A utakmicu Lyon - Marseille 5:5?

- Nisam ni to, u Francuskoj su mi isključili televiziju. Slabe su premije pa nisam platio pretplatu - šalio se Runje, da bi na upit da razjasni odnos s trenerom Wallemmeom nastavio ozbiljnijim tonom: - Mnogo je toga netočno napisano. Nije istina da je trener htio staviti pričuvnog golmana nego baš obratno. Obično u kupu šansu dobije drugi vratar, a on je odlučio da i to branim ja. I na kraju je po medijima nastala cijela frka. Ako nije kako kažu novinari, onda nije nikako.

Imali ste “kratki spoj” u komunikaciji i kad se pojavila priča da sami tvrdite kako vam nije mjesto u prvoj postavi.

- Ma, čudo. Zvao me izbornik Bilić, i još stotinu ljudi, što sam to rekao. A kako bih to rekao? Iz konteksta se može izvaditi kako kome odgovara. Svi novinari su prenijeli točno, samo jedan kontra i na kraju se njega citira. Zato u Francuskoj više ne razgovaram s novinarima.

Kakva je situacija u Lensu?

- Gadna. Kao na Sutjesci - vratio se Runje svom zafrkantskom stilu.

Nego, kako je doći na prijateljsku utakmicu s Lihtenštajnom dok drugi igraju odlučujuće susrete za SP?

- Moramo živjeti s time. Oni možda nisu protivnik po mjeri, ali nikoga ne treba podcijeniti. Boli kad vidim da su u dokvalifikacijama reprezentacije koje su manje kvalitetne od nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:20