PRIJATELJSKI OGLED

Rosenborg slavio protiv kombiniranog Hajduka, Vukušić ponovno strijelac

Split, 111210. Prijateljska nogometna utakmica izmedju danske ekipe Rosemborga i Hajduka na stadionu Pouljudu. Na slici: Dinko Trebotic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

U prijateljskoj utakmici odigranoj pred 1.500 promrzlih gledatelja na Poljudu norveški prvak Rosenborg pobijedio je Hajduk sa 2-1. Trener Bijelih Goran Vučević odlučio je odmarati veliki broj prvotimaca, tako da su priliku dobili neki igrači za koje se nije previše čulo do sada. I takav kombinirani Hajduk vrlo dobro je parirao Norvežanima, pa čak su Bijeli i vodili sa 1-0. U 32. nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovala četvorica hajdukovaca, Splićani su poveli pogotkom Ante Vukušića. Sve je krenulo od Strinića koji se na svojoj polovici travnjaka izborio za loptu, varkom je izbacio čuvara i sjurio se po lijevoj strani prema protivničkim vratima. Dodao je u sredini za Trebotića koji je proslijedio za Andrijaševića. Mladi veznjak na desnoj je strani pronašao Vukušića koji je s petnaestak metara zakucao loptu u mrežu.

Ipak, Bijeli nisu uspjeli do poluvremena sačuvati vodstvo. Točnije, dobili su gol dvije sekunde prije sučevog zvižduka. Prica je na malom prostoru okrenuo Jozinovića i sa desetak metara matirao Lovru Kalinića. U 73. minuti došlo je do potpunog preokreta. Dorsin je s desne strane iz slobodnog udarca loptu ubacio pred vrata, a Wangberg, potpuno usamljen na 5-6 metara, glavom gađa suprotni kut.

Do kraja utakmice Marin Ljubičić je imao nekoliko opasnih pokušaja iz daljine, ali mreža se više nije tresla...

HAJDUK: Kalinić - J. Buljat (od 46. Boljat ), Vejić (od 46. Maloča), Jonjić (od 76. Španjić), Jozinović (od 46. Kukoč) - Oremuš (od 56. Ibričić), Andrijašević, Andrić (od 46. Bulku), Strinić - Trebotić (od 46. M. Ljubičić) - Vukušić (od 46. Tomasov).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:33