NAJSKUPLJI PROGOVORIO

Ronaldo: Valjda će me napokon pustiti igrati

'Portugal je u najtežoj skupini, s Brazilom i Obalom Bjelokosti, prva utakmica s Drogbom i kompanjonima bit će ključna'
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates his goal with his teammates Marcelo (L) and Mahamadou Diarra (R) during their Spanish First Division soccer match against Zaragoza at Santiago Bernabeu stadium December 19, 2009. REUTERS/Juan Medina (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters

MADRID - Teško je doći do Cristiana Ronalda ako niste Fani Stipković, ali zato muškim novinarima za razgovor s najskupljom akvizicijom Real Madrida pomažu naftne tvrtke poput Castrola, čiji je CR9 ambasador.

Na druženju koji je sponzor SP-a 2010. i 2014. te Eura 2012. organizirao u Madridu, najintrigantnijim nam se čini Portugalčev odgovor na pitanje o dvoboju s Messijem za najboljeg nogometaša svijeta, kad je 25-godišnji virtuoz s Madeire između redaka otkrio kako mu smeta što je omaleni Barcelonin Argentinac zaštićeniji kod sudaca...

• Ostalo je manje od 100 dana do finala Lige prvaka u Madridu. Opsesija?

- O, da. Finale na svom stadionu bilo bi doista posebna stvar, ali idemo korak po korak. Pet uzastopnih godina Real Madrid ispada u osmini finala, previše za klub takve veličine. Počinjemo s Lyonom, o ostalome potom...

• Znate li da Real Madrid nikad nije svladao Lyon?

- Zbilja? Hm, ali i u La Coruńi nismo slavili 18 godina, do mog dolaska (smijeh)... Ako želimo osvojiti Ligu prvaka ne smijemo izgubiti od Lyona, rivala kojeg respektiramo, ali ga doživljavamo prolaznim suparnikom.

• U međuvremenu će otpasti Manchester United ili Milan, Inter ili Chelsea...

- Izvrsno za nas! Dva izazovna sraza. Šteta što United i Milan neću moći gledati s kauča u sobi jer igramo istu večer...

• Slažete li se da je vjerojatnost prolaza 60:40 za Manchester?

- Uffff... Teško. Ne, prije bih rekao da je 50:50. Sjećam se da sam u raznim prigodama igrao protiv Milana i da je to najteži mogući suparnik, koji može izbaciti United. Uopće su talijanske momčadi najteže za proći.

• A Chelsea - Inter?

- Isto 50:50. S dodatnom spektakularnošću povratka Mourinha na Stamford Bridge. Po meni, dobro će ga dočekati, zbog svega što je napravio za klub, za klupski mentalitet, zbog njegove osobnosti.

• Kaká je dosad pružio manje od očekivanog, jeste li zabrinuti zbog toga?

- Nekim igračima treba dulje da se adaptiraju na novu sredinu. Benzemi, primjerice. Ali u slučaju Kake više ga je sputala ozljeda prepona nego tjeskobnost. Sada, kada je tjelesno spreman vidjet će se njegove ogromne vrline. Bit će to dobro, jer radi se o izvanserijskoj osobi koja zbog mjesec dana stanke neće izgubiti na kvaliteti.

• Može li predstojeći Mundijal obilježiti Cristiano Ronaldo?

- Recimo da startam s tog polazišta, potom ćemo vidjeti. Ovisi i o momčadi: Portugal je u najtežoj skupini, s Brazilom i Obalom Bjelokosti, prva utakmica s Drogbom i kompanjonima bit će ključna. Naša sudbina na Mundijalu odlučuje se tada.

• Vaš dvoboj s Leom Messijem za dominaciju u svjetskom nogometu se zahuktava. Je li on već u prednosti za trofeje 2010.?

- Ja se ni sa kim ne utrkujem. I smiren sam: utakmice koje sam odigrao čine mi se dobre. Sada samo želim igrati što više. Ove sam sezone već propustio 13 nastupa, zbog ozljeda i crvenih kartona, i nadam se da će me odsad pustiti igrati (aluzija na suce, op. N. L.). Nije važno kako startaš u sezonu, nego kako je završiš.

• Što se pak tiče Francka Riberyja, je li moguće reći “ne” Real Madridu?

- Teško. Na primjer, ja nisam uspio (smijeh). Ali svaki igrač ima svoju priču...

• Biste li vi platili 100 miljuna ‘nečega’ za njega?

- Nisam predsjednik, prema tome, nisam u položaju platiti ijedan euro. Mogu samo reći da je Ribery velik igrač i da meni odgovara igrati u momčadi s velikim igračima. Ostalo nije moj posao...

Blic-odgovori



O Riberyju:

Veliki igrač, a ja volim igrati s velikim igračima

O Kaki:

Problem je u njegovoj ozljedi, a ne adaptaciji

O Messiju:

Smiren sam, ja se ni sa kim ne utrkujem





Ne isključujem povratak u Manchester United



Najskuplji nogometaš današnjice i član Real Madrida Cristiano Ronaldo otvorio je i vrata povratku u svoj bivši klub Manchester United.

- Naravno da mi nedostaje igranje za Manchester United. Ne fali mi samo klub već i moji prijatelji ondje. Igrao sam u Manchesteru šest godina i to je dugi period. Kada godim imam priliku gledam ih kako igraju. I dalje me zanima gledati Manchester United, a nikad se ne zna, možda se u budućnosti jednom vratim ondje. Uvijek postoji mogućnost - rekao je nogometaš koji je prošlog ljeta napustio Old Trafford u transferu vrijednom 94 milijuna eura.

Ronaldo je potom dodao da je i dalje ostao u kontaktu s nekim igračima "crvenih vragova".

- I dalje razgovaram s Wayneom ( Rooneyjem), kao i s Ferdinandom, Vidićem i Evrom. Razgovaramo o nogometu i svemu pomalo. Wayne je ove sezone zabio puno golova i trenutno je glavni u Manchester Unitedu. Zaista mi je jako drago zbog njega jer je to zaslužio. Naporno je radio da bi to postigao.

Ugovorno je Ronaldo vezan za Real do lipnja 2015. godine, a kaže da iako mu Manchester nedostaje, da je sretan u Madridu.

- Svi znaju da je Real sada moj klub i da sam sretan ovdje, ali logično je da mi nedostaje Manchester United, šef ( Ferguson) i bivši suigrači, budući sam napustio obitelj kada sam otišao. Želim ispoštovati ugovor s Realom do kraja, ali samo Bog zna što će se dogoditi u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:48