ZAOSTATAK IZ LYONA

Ronaldo: Ovo je Madrid, tu smo mi gazde

Problem za nogomet kao biznis jest činjenica da sve te skupo plaćene i brendirane zvijezde trebaju odigrati utakmicu koja se može, eto, i izgubiti. I propadnu svi planovi...

ZAGREB - Cristiano Ronaldo je i preko stranica našeg lista, s jednog od “eventa” gdje je dao skupni intervju svjetskim medijima, poručio da “sanja finale Lige prvaka u Madridu 22. svibnja”, ali da zajedno s klubom “ide korak po korak”. E pa sljedeći korak, za prolazak u četvrtfinale, prvo Realovo nakon pet poražavajućih pokušaja, mora biti dug najmanje “dva razlike”, i to protiv momčadi koju kraljevski klub nikad, čak ni kod kuće, nije pobijedio.

Iz Madrida su proteklih pet godina uzdignute glave odlazili Juventus, Arsenal, Bayern, Roma i Liverpool. Ovaj Lyon bez Juninha, koji više nije ni prvak Francuske, doima se savladivim, poglavito što se prošlog vikenda, vraćanjem na prvo mjesto Primere, osjetno podiglo raspoloženje u kraljevskom klubu i oko njega, koji je ljetos potrošio 250 milijuna eura.

- Real Madrid, sa svim potpisima prošlog ljeta te saznanjem da je finale kod nas, mora dati 100 posto u uzvratu. Bila bi katastrofa kada bismo ispali od nekoga poput Lyona, koji je dobar, ali nije među najvećim europskim klubovima - rekao je José María Gutierrez, poznatiji kao Guti, jedan od rijetkih rođenih Madriđana u Realu, koji zapravo samo prenosi razmišljanja navijača koji podcjenjuju Lyon kao i dinamovci Anderlecht ili Salzburg.

Subotnji preokret protiv Seville, od 0-2 do 3-2, razvezao je usta mnogima, ali Cristiana Ronalda nije trebalo puno nagovarati da se isprsi s nekoliko “samomotivacijskih”: - Siguran sam da ćemo proći dalje. Napravit ćemo sve što možemo od prve do zadnje minute.

CR9 će opet igrati u napadu uz Higuaina, a iza leđa će im biti Kaká.

- Znamo da će biti teško, ali ne i nemoguće - dodao je Slatki kako ga posprdno zove mačoidni dio nogometne obitelji, aludirajući na poze koje zauzima na slikama za reklame.

Real je u Madridu pobijedio na svakom od 17 ovosezonskih domaćinstava, osim protiv Milana (2-3), dok Lyon u svim natjecanjima nije primio gol već 620 minuta.

- Ako se Lyon bude zatvorio i igrao na kontre kao Sevilla, morat ćemo biti najbolji da ih prođemo. No, siguran sam da ćemo kontrolirati utakmicu i moramo im dati do znanja da smo ovdje mi gazde - poručio je Cristiano Ronaldo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:57