MILIJARDERI NE ŠTEDE

RONALDO BI U MONACU ZARAĐIVAO 20 MILIJUNA EURA GODIŠNJE! Nemoralna ponuda iz Kneževine

Cijene su odletjele u nebo, a Monaco, koji je tek pristigao iz druge francuske lige, priprema se za ulazak u visoko nogometno društvo

Europski nogomet je u prijelazni rok krenuo u znaku šeika, oligarha, koji su na stol bacili stotine milijuna eura. Brojke su protuprirodne, kada slušate te priče, povjerujete da na ovom svijetu jedino novca ima na bacanje. Ali, samo za odabrane.

Kako drukčije objasniti nemoralnu ponudu Rusa Ribolovljeva, koji u Monte Carlo želi dovesti Cristiana Ronalda. Cijena, prava sitnica. Odšteta Real Madridu 100,000.000 eura i portugalskom manekenu godišnja plaća od 20,000.000 eura. Cijene su odletjele u nebo, a Monaco, koji je tek pristigao iz druge francuske lige, priprema se za ulazak u visoko nogometno društvo.

Bitka za Lewandowskog

Najveći upitnik u ovom času je ime novog trenera PSG-a. Carlo Ancelotti je sve dogovorio s Realom iz Madrida, a čelništvo francuskog prvaka je pak sve dogovorilo s Arsenom Wengerom, koji bi idućeg ljeta trebao preuzeti francuski klub sagrađen na arapskim dolarima. No, kako riješiti pitnje trenera za jednu sezonu. Guus Hiddink je odbio, ne želi biti upaljač “potroši i baci”, bez obzira na senzcionalnu godišnju plaću.

Ako su već neke trenerske dvojbe razriješene, poput odlaska Ancelottija u Madrid, neki igrači još lebde u zraku. Poput Roberta Lewandowskog, kojega Dortmund ne želi pustiti u Bayern, makar izgubili sve novce ovoga svijeta. Dovoljno velika uvreda je otmica Marija Götzea, kojega je bogati Bayern kupio za 37,000.000 eura. Ali, Lewandowskog ne puštaju u Bavarsku, makar je njegov menadžer perfektuirao sve detalje s najboljim njemačkim klubom.

Mou želi Cavanija

Na poljskog napadača grize i Real Madrid, kojemu treba zamjena za Higuaina, koji je na odlasku, a novi trener nije ni pretjerano oduševljen Benzemom. U cijeloj priči najsigurniji je u Realovoj svlačionici Luka Modrić, kojega i novi trener vidi kao okosnicu budućeg Reala.

Englezi su zasad iznenađujuće tihi, u ofenzivi su Monaco, Real Madrid i Juventus, koji želi dovesti Crnogorca Jovetića. U “điru” je i Cavani, koji ima klauzulu u ugovoru da može otići tek ako netko plati 63,000.000 eura. Zainteresirani su Real Madrid i Chelsea, koji nudi 40,000.000 i Torresa, ali u Napulju nisu pali na tjeme zbog takve ponude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:32