ŠIRI OPTIMIZAM

ROĐENI ZAGREPČANIN NAJAVIO DERBI 'Za mene ogled s Dinamom nosi poseban emotivni naboj'

'Nikad još nisam igrao u Maksimiru. Bit će mi to posebna utakmica u svakom slučaju'

Mladi hajdukovac Fran Tudor koji je prisustvovao poljudskoj premijeri promotivnog filma "Živimo Hajduk" je zabljesnuo posljednjih tjedana, zabijao je golove Rijeci i Slaven Belupu, asistirao je u susretu protiv Lokomotive, ali je propustio posljednji susret protiv Osijeka zbog bolesti, piše Slobodna Dalmacija.

- Sada je sve u redu, spreman sam za Dinamo. Opet ću dati maksimum i pokušat ću zabiti gol. Neka mi samo kao momčad odigramo odlično, a nije ni važno tko će zabiti – rekao je Tudor. Mladom 19-godišnjem igraču Hajduka iako je Zagrepčanin, bez obzira što je igrao za mlađe kategorije Zagreba, ovo će biti premijerni susret koji igra na Maksimiru.

- Nikad još nisam igrao u Maksimiru. Bit će mi to posebna utakmica u svakom slučaju. Za mene koji sam rođen u Zagrebu ona nosi poseban emotivan naboj, prije svega što sam igrač Hajduka i zato što je Dinamo najveći protivnik. To je vječni derbi. Ne igra se na Maksimiru svaki dan, pogotovo u dresu Hajduka. To je još jedan dodatni motiv.

Nema većeg motiva od pobjede nad Dinamom u Maksimiru, da uzmemo tri boda. Idemo pobijediti Dinamo u Maksimiru.

U protivničkoj momčadi iz Tudorovog rodnog grada nastupit će između ostalih i jedan veliki Tudorov prijatelj.

- Nisam se još čuo s nikim iz Dinama, a vjerotano ću prije utakmice popričati s Markom Pjacom. S njim sam igrao zajedno kao mlađi. Oboje ćemo dati sve od sebe, srdačno ćemo se pozdraviti. Na terenu smo neprijatelji, a kasnije će izvan terena opet biti sve po starom.

Stiže na subotnji susret i velika vojska Tudorovih navijača, obitelji, prijatelja...

- Bit će dosta mojih navijača, dvadesetak-tridesetak sigurno.

Dinamo je već prvak, Hajduku bodovi trebaju za Europu?

- Dinamo ne želi izgubiti, idu na sezonu bez poraza. Mi idemo na pobjedu, nužna su nam tri boda da se osiguramo od Lokomotive. Bit će to čvrsta utakmica.

Da li bi bod bio dobar za Hajduk?

- Ne razmišljamo zasad o bodu, idemo na pobjedu. Bod u Maksimiru nije loš, ali idemo na pobjedu – najavio je Tudor.

Vjeruješ li da ćeš dobiti priliku od prve minute?

- To je na treneru, njegove taktičke zamisli moramo ispoštivati. Ako budem u prvih 11 dat ću sve od sebe isto kao i ako uđem s klupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:10