NOGOMETNA LEGENDA

ROBERT PROSINEČKI ZA FIFA WEEKLY 'Bih li bio bolji igrač da nisam pušio i pio? Nisam baš siguran...'

Najnoviji broj Fifa Weekly, magazina krovne organizacije svjetskog nogometa, posvetio je Robertu Prosinečkom čak devet stranica. 'Veliki Zhuti', najtalentiraniji nogometaš Balkana svih vremena, novinaru Fifa Weeklya opisao je svoju nogometnu karijeru. Kao najsretniji trenutak u karijeri izdvojio je dva detalja:

- Naslov prvaka svijeta s mladom reprezenatcijom Jugoslavije 1987. godine je bio neopisiv osjećaj. Imali smo strašnu momčad. Boban, Šuker, Mijatović, Jarni... Nažalost, u finalu nisam mogao igrati zbog žutih kartona. No, ipak naslov prvaka Europe s Crvenom zvezdom je kruna moje karijere. To mi je definitivno promijenilo život, ne samo meni... Svim tim igračima koji su se popeli na krov Europe. Nakon toga stigli su pozivi velikih klubova, a ja sam završio u Realu.

Na pitanje novinara bi li bio bolji igrač da nije pušio i pio Prosinečki je kratko odgovorio:

- Nisam baš siguran.

O odnosu sa Ćirom Blaževićem se prisjetio:

- Polufinale SP-a protiv Francuske u Parizu svakako je najtužniji detalj moje karijere. Ostao sam na klupi, no Ćiro me svojim komentarima natjerao da se još više potrudim. Nakon toga mi je karijera krenula uzlaznom putanjom. S Ćirom sam danas prijatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:45