NASTUP 'BEZ KOČNICE'

R:Kovač: Mislim da sviznate razlog slabe igre

Prilikom posjeta Domu za djecu s posebnim potrebama na Prekrižju "modri" su dobili dozu samopouzdanja pred "grande finale" sezone
 Branimir Boban / Cropix

ZAGREB - Kada ništa ne ide kako treba, mora se pronaći “joker zovi”. To su ovoga puta bila djeca na Prekrižju koja svoje dane provode u Domu za djecu s posebnim potrebama. Oni će se veseliti svojim dinamovcima bez obzira na lošu igru, rezultat, trenera ili već neki deseti razlog zbog kojih im u Maksimiru zvižde...

Bilo je tako i u utorak, kada im je Mile Bilić u svom autobusu prevezao “teret” iz Maksimira. Djeca su ponudila ovacije, zagrljaje, osmijehe i predstavu. Dinamovci rekvizite i fotografiranje. Nakon igrokaza su izašli u dvorište.

- Ajmo se podijeliti. Možda i mi nekoga uspijemo pobijediti - vikao je dobro raspoloženi Turina, dok su djeca skakala okolo ne skrivajući oduševljenje svojim idolima. Veseo je bio i Kruno Jurčić koji je prigodnim slovom zahvalio domaćinima. Obećao je Jurčić da će posjeti biti češći... S njim u ulozi trenera ili s nekim drugim, to je već drugi par rukava.

- Nema smisla da na ovom mjestu odgovaram tko je trener Dinama i slično - “otpilio” nas je u startu Jurčić. Bolje sreće smo bili kod Roberta Kovača. Ipak je stoper smisao za profesionalizam izučio na nogometnom zapadu. Krenuli smo, kako se kaže, u glavu. Goruće pitanje je trener, a potom i forma koja krasi “modre” tijekom zimskih priprema.

- Proljeće je katastrofalno. Kako igramo, pravo je čudo da i ovih nekoliko navijača dolazi na utakmice - i odgovor je očito bio bez “bez kočnice”.

Nešto o razlozima takvog stanja:

- Razloga ima, ali ne želim ih reći... Mislim da ih svi znate.

Ipak, peta kanta u nizu je u vitrinama.

- Najvažnije smo ostvarili. Prvenstvo je tu, ali prava je šteta za Kup.

Vratili smo se na temu trener.

- Mi svoj posao na travnjaku radimo, sve ostalo je pitanje za Zdravka. Ma... Hvala Bogu da je kraj sezone - bio je neodređen Kovač, ali znakovito je da nije stao u obranu Krune Jurčića. A hoće li stati u obranu svoje plaće, nismo saznali.

- Kako da vam odgovorim ako mi nitko nije rekao da će mi smanjiti plaću. Uostalom, moj ugovor istječe. Sada moram dogovoriti novi, ako već odlučim nastaviti.

O njegovu ostanku se pomalo stvara sapunica.

- Treba sjesti sa Zdravkom i vidjeti što i kako dalje. Za sada sam ipak bliži ostanku.

Ako presudi suprotno, u četvrtak bi mogla biti zadnja utakmica karijere. Valjda će zaigrati.

- Spreman jesam, ali za sve drugo treba pitati trenera.

Kojeg?

- Pa Jurčić je još trener.

To “još” je također bilo znakovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:14