OTUŽNA KANTRIDA

Riječani opet u Maksimiru kao pokisli zečevi

U 120 dana sve se promijenilo. Od 6-0 za Rijeku na Kantridi, do 3-0 za Lokomotivu u Maksimiru. Riječane je vodio treći trener ove sezone, Nenad Gračan, nakon Rubčića i Zorana Vulića
 Drago Sopta / Cropix

RIJEKA - Lako je Gračan uspostavio dijagnozu poraza:

- Nije bilo discipline ni agresije, suparnicima smo otvorili preriju, stajali daleko od igrača, a da o bloku ne govorim. Odgovornost? Što je to?

Nenad Gračan upoznao je pravu stranu ove momčadi. Problem mentaliteta usko povezan s kvalitetom. U Maksimiru su još jednom istrčali zečevi, kao protiv Dinama (0-6), kada je na klupi sjedio Rubčić ili u Zaprešiću (0-3), gdje je zadnji puta momčad vodio Vulić. Amorfna masa. Lako ranjivi u obrani, nepostojeća sredina terena, napadači izolirani kao na pustom otoku. Uzbuna je kod svakog prekida. Stoperi se sudaraju...

Stižu plaće, a pune se - gaće

Igrači ne mogu opravdanje tražiti u - novcu, plaće redovito stižu. Sada su vjerojatno u konfuziji jer su u četiri mjeseca promijenili tri trenera, desetak sustava igre. A s obzirom na svoju limitiranost, u glavi im je totalni kaos. Punih gaća stoje daleko od suparnika, bježe od duel igre. I postaju laki plijen. Janjci koji sami skaču na suparnički ražanj.

Armada: Vratite nam Rijeku

Ivan Turčić, predsjednik od 1.rujna (manje od tri mjeseca...), ima grčeve u želucu. Neprobavljivo je viđeno u Maksimiru. Dva su mu trenera (Rubčić i Vulić), podnijela ostavku. Preduhitrili su - smjenu. Gračan je odradio drugu utakmicu. Sezona je definitivno promašena. Sredina ljestvice usisala je riječke ambicije o Europi. U subotu na Kantridi gostuje Varteks u posljednjoj predstavi tužne godine. Poslije toga Gračan mora uzeti metlu, pomesti svlačionicu. Na izlaznim vratima moglo bi se naći pet, šest igrača. Jer, ovo je soljenja mora. Bacanje novca. Na naplatu su došli svi promašaji, sve zablude oko pojedinih igrača.

U pravu su navijači - Vratite nam našu Rijeku, od ove nam suze teku. Igra Rijeke je ove jeseni “plači voljena zemljo”. Otužno depresivna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 19:44