FRANCUSKI SKANDAL

Ribery i Govou ispitani u slučaju maloljetne prostitutke!

Nedavno se Franck Ribery pohvalio medijima da ga traže Real, Barcelona i Chelsea. Ovih se dana uz imena europskih nogometnih velikana svrstala i francuska policija zbog istrage odnosa s maloljetnom prostitutkom
Bayern Munich's Dutch striker Arjen Robben celebrates scoring a penalty with Bayern Munich's French midfielder Franck Ribery during the 1st leg UEFA Champions League football round of 16 match FC Bayern Munich (Germany) vs Fiorentina (Italy) in the southern German city of Munich on February 17, 2010. AFP PHOTO DDP / SASCHA SCHUERMANN
 AFP

ZAGREB - “Ej, jesi ti znao da ona nije punoljetna? Šta si još rekao policiji” - mogao bi vrlo lako biti sadržaj razgovora Francka Riberyja i Sydneyja Govou kada se u srijedu sretnu u Münchenu na utakmici polufinala Lige prvaka između Bayerna i Lyona.

Naime, obojica nogometaša ovih su dana bili na meti francuske policije koja istražuje događaje iz 2009. u ekskluzivnom klubu Zaman na prestižnoj pariškoj aveniji Champs-Elysees. Jedan ili više nogometaša koristili su usluge marokanske prostitutke koja je imala tek jedan “sitan feler”. Bila je maloljetna.

Ribery i Govou su “provaljeni”, ali nisu jedini. Navode se imena nogometaša iz Španjolske i s juga Francuske. Mediji spekuliraju s imenima Karima Benzeme, Ben Arfe i Samira Nasrija, kremi reprezentacije “Galskih pijetlova” i velikim nadama Francuza na skorašnjem SP-u u Južnoj Africi.

Prema tvrdnjama Riberyjeve odvjetnice, suigrač Ivice Olića u Bayernu ispitan je u policiji, ali isključivo kao svjedok događaja iz Zamana.

- Tu za nas priča počinje i završava - bila je kratka Sophie Bottai, dok je Govouov pravni savjetnik Thierry Braillard otišao korak dalje.

- Moj klijent nikada nije bio u klubu Zaman - rekao je Braillard.

O istinitosti njihovih navoda vjerojatno će ponešto imati za reći stanoviti Abou, 30-godišnji Francuz marokanskog podrijetla koji se navodi kao spona između ekskluzivnih klijenata i prostitutki istog predznaka.

U prijevodu, Abou je bio svodnik u Zamanu a trenutno ima privremenu adresu u pariškom istražnom zatvoru gdje se nalazi s još trojicom suradnika. Iako mediji tapkaju u mraku, kruži glasina kako je policija u posjedu Abouova notesa u kojem su detaljno precizirana imena klijenata i prostitutki. Navodno je upravo taj notes usmjerio istragu prema Riberyju, Govou i još nekim reprezentativcima.

Iako Ribery i Govou preko odvjetnika odbijaju svaku pomisao da su upravo oni koristili usluge nesretne Marokanke, ako tajna notesa dokaže suprotno bit će to vjerojatno kraj njihovih nogometnih karijera. Prema francuskom zakonu seks s maloljetnicom kažnjava se trogodišnjom zatvorskom kaznom i 45 tisuća eura.

Ribery zbog supruge prešao na islam

Franck Ribery je zbog supruge prešao na islamsku vjeroispovijed i uzeo muslimansko ime Bilal

ZAGREB

Bit će zanimljivo kako će na najnovije otkriće o ekshibicijama svog supruga, bilo da je riječ o svjedoku ili konzumentu, reagirati Wahiba Ribery. Supruga jednog od najboljih nogometaša svijeta podrijetlom je iz Alžira, a zbog nje je Franck prešao na islam i uzeo muslimansko ime Bilal. Nije samo promijenio ime, već i navike s obzirom na to da pet puta dnevno odvoji nekoliko trenutaka svog vremena za molitvu. U duhu islama bračni par Ribery odgaja i dvije kćeri - Hiziyu i Shahinez.

- Bavim se stresnim poslom i trebalo mi je nešto da nađem ravnotežu uma. Pronašao sam to u islamu koji je moj izvor snage na travnjaku i izvan njega - objasnio je promjenu vjere Ribery koji nije zanemario niti svoju nekadašnju vjeru pa se svake godine u prosincu u njegovoj kući slavi i Božić.

Zavodnik Eriksson, Ronaldo s transvestitom, Unitedove orgije

Tiger Woods možda ih je zasjenio impresivnom serijom pornomastersa, ali nogometaši su seks-skandalima puno prije slavnog golfera pronašli put do naslovnica tabloida. Engleski izbornik Sven Goran Eriksson 2004. je bio protagonist afere s Farijom Alam, tajnicom u engleskom savezu, zbog čega mu se uskoro raspao brak.

David Beckham se za vrijeme boravka u Realu upustio u četveromjesečnu izvanbračnu vezu s nizozemskom manekenkom Rebeccom Loos koju je predstavljao kao “osobnu asistenticu”. The Sun je svojedobno otkrio posjete Waynea Rooneyja liverpoolskom bordelu gdje je koristio usluge 52-godišnje prostitutke koju su novinari imenovali kao “Auld Slapper” (stara udaračica).

Mark Bosnich i Dwight Yorke su se kao nogometaši Man Uniteda upustili u orgije s četiri prostitutke. Snimili su “event” tijekom kojeg se Bosnich odijevao u haljinu, a na koncu su neoprezno film bacili u kantu za smeće, odakle je iskopan i proslijeđen novinarima. U orgijama su sudjelovali i mladi nogometaši Sunderlanda, čime su izazvali gnjev svojeg tadašnjeg trenera Roya Keana. Priču o preljubima proteklih su dana osvježili Chelseajevi nogometaši John Terry i Ashley Cole. Prvi je nakon avanture spasio brak, drugi se upravo razvodi od poznate pjevačice Cheryll Cole. I Brazilac Ronaldo čest je gost takvih novinskih rubrika; posljednji je put na žutim stranicama završio nakon što je naručio prostitutku u hotelsku sobu pa odustao shvativši da mu je u sobi transvestit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:35