POVIJESNI ČETVRTAK

Rezervirane su karte za Nyon, a Badelj tvrdi: Pod naponom smo!

Trenirali smo na snijegu, ide dobro. Imamo prakse. Navikli su se čak i naši inozemci, koji su ovdje bili i lanjske zime. Prema tome, ritam smo ulovili svi - kaže Milan Badelj
 Drago Sopta / Cropix

Nastavlja se serija medijskih nastupa Dinamovih 20-godišnjaka, danas je gostovao onaj koji se zasad najbolje i najviše etablirao: Milan Badelj. Na stadion je došao pola sata prije sastanka s novinarima, očito ne želeći nikakve komplikacije. I to mu je plus! Vozi Mini-Morris ili Mini-Cooper, kako se već zove mali britanski automobil velikih guma, svladao bi i mnogo veći snijeg od zagrebačkoga. Bijeli tepih najupečatljiviji je na glavnom maksimirskom igralištu, srijeda je dan za čišćenje, pišu Sportske novosti.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

- Trenirali smo na toj podlozi, ide dobro. Imamo prakse. Navikli su se čak i naši inozemci, koji su ovdje bili i lanjske zime. Prema tome, ritam smo ulovili svi.

Je li ovo s Temišvarom najbitnija utakmica njegove dosadašnje karijere?

- Jedna od najbitnijih. Šteta što neće biti u poželjnim okolnostima. Ima snijega, nema navijača...

Bez publike je tiho...?

- Tiho i tužno. Nikad ne možeš biti u takvom natjecateljskom transu da ne primijetiš kako su tribine prazne, da ne čuješ taj muk. Šteta. Vrlo nam je žao što se s Rumunjima moramo boriti sami, bez pomoći i zadovoljstva u gledalištu. Uvjeren sam da bi posjet bio impresivan, neovisan o vremenu i o hladnoći. S tim se moramo pomiriti, čineći sve da prođemo pa da u proljeće nastavimo zajedno, mi i navijači. Dužni smo kvalitetno obaviti europski posao, zbog sebe i zbog svih.

U Temišvaru je 1. listopada bio najbolji akter, glavni ideolog te strijelac jednog od tri pogotka. Što još pamti?

- Bilo je to davno. Ništa danas nije isto, ni približno. Igralo se fer. Nama je to bila najbolja partija sezone, njima možda najslabija, tako da nije logično izvlačiti dubinske zaključke. Siguran sam da će sutra biti teže, kompliciranije, kao što sam bio siguran da nam se Anderlecht neće provući u Bruxellesu. Srećom, maksimalno smo motivirani, napaljeni i jedva čekamo početak. Živimo za ta tri boda.

Bi li volio da mu netko na poluvremenu šapne kako stoje Ajax i Anderlecht?

- Zapravo ne bih. Zašto se opterećivati.

Njegova prognoza glede dotičnog meča?

- Ajax je bolji i bude li sve normalno svakako će pobijediti. Međutim, mi se posvećujemo isključivo svojim obvezama.

Kakvog partnera očekuje, nezainteresiranog ili “bahatog”?

- Temišvaru bodovi ne donose ništa osim prestiža. I poboljšanja koeficijanta, što je uvijek cilj svakome. Nemaju baš konkretan poticaj, ali prednost im može biti upravo ta opuštenost. Mi smo pak totalno pod naponom!

Pogled na centralni teren i je bio “grozan” - sve bijelo, sve zaleđeno. Kakva razlika između Zagreba i destinacija na kojima se igrališta griju, očito smo u predalekoj provinciji...

Raduje što je direktor Damir Vrbanović već rezervirao avionske karte za Ženevu/Nyon i ždrijeb u petak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:36