PIŠE ZLATKO ŠIMIĆ

Reporterska ‘tortura’ dvojca Nove TV iz Lyona

Bayern Munich's Croatian striker Ivica Olic (R) celebrates scoring with his teammate striker Thomas Mueller during the 2nd leg UEFA Champions League semi-final match Olympique Lyonnais vs FC Bayern Munich at the Gerland stadium in Lyon, France on April 27, 2010. AFP PHOTO DDP / OLIVER LANG GERMANY OUT
 AFP

Samo smo jednu momčad večeras gledali na stadionu Gerland, rekao je na kraju televizijskog prijenosa utakmice Lyon - Bayern reporter Nove TV Saša Lugonjić. Nažalost, samo jednu, i to pogrešnu, može se dodati nakon torture koju su gledateljima priredili reporter Saša te, osobito, njegov sukomentator Nikola Jurčević.

Takvu razinu nerezonskog navijanja za domaćine dugo nismo doživjeli, tako loše komentiranje utakmice nismo čuli od njihova zadnjeg zajedničkog prijenosa. Umjesto da uživamo u veličanstvenoj predstavi i životnoj partiji Ivice Olića, do kraja utakmice strepili smo što će ovaj dvojac lanuti.

A počeli su odmah s podcjenjivanjem Bayerna i veličanjem Lyona koji je, eto, pobijedio Real Madrid i mjesto mu je u finalu. Iako se vidjelo da je notorni Van Gaal nadmudrio naivnog Claudea Puela, komentatori kao da su gledali neku drugu utakmicu. Uz mudre analize Nikole Jurčevića koji se borio s jednostavnim proširenim rečenicama.

“U aspektu govora tijela već su pokazali da bi mogli igrati loše na jednom ovako visokom nivou. Nisam mislio u nekom negativnom smislu, ali bez obzira na sve mane, čini se da bi igrači Bayerna...” nabrajao je Jurčević dok su Bavarci gazili francuske “lavove u mišjoj rupi”.

Najveće iznenađenje za obojicu je bilo kada Klose nije u 76. minuti ušao umjesto Olića čiju su zamjenu najavili nakon njegova drugog gola. Iako nisu primijetili da je krvavom glavom zabio treći gol, to spomenuti dvojac nije omelo u konstataciji da ga “trener sada može vaditi”, uz pomalo omalovažavajuću opasku - ako ostane, “možda dostigne Messija”. To bi se dogodilo da Turčin Altintop nije bio sebičan, ali tko bi to primijetio kada je dvojac u zadnjih petnaest minuta počeo hvaliti Bayern kako bi nadoknadili propušteno.

Prijenos pun rečenica od kojih se prazne baterije na daljinskom, na žalost Nove TV i njihovih oglašivača, nije bio jedini u regiji. Jučer ujutro su se brojni ljubitelji nogometa smijali i prepričavali usporedbe komentatora s neke bosanske televizije. Dovoljno da se čovjek opet zapita kakvi ga još biseri čekaju u prijenosu iz Barcelone. Druga televizija. Ista škola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:02