LIGA 10 PUN POGODAK

RENESANSA HRVATSKOG NOGOMETA Prvu HNL gleda čak 50 posto više ljudi nego prošle sezone

 Boris Kovačev / CROPIX

Stanka u kojoj su prvoligaška uzbuđenja utihnula zbog reprezentativnih obveza zgodna je prilika za analizu prvih osam kola MAXtv Prve lige.

Da je domaći nogomet ponovno procvjetao, bilo je jasno još sredinom ljeta, nakon uvodnih kola prvenstva u kojima su zabilježeni znatno bolji posjeti stadionima nego u sezoni 2012./13.

Liga 10 je pogodak

Brojke sada potvrđuju da se publika definitivno “zakačila” za HNL, barem kada su u pitanju usporedbe s prijašnjim sezonama. Prvih 40 utakmica ove sezone uživo je vidjelo 140.000 gledatelja, što je porast od 50 posto u odnosu na prošlu sezonu. Lani je u prvih osam kola na prvoligaškim stadionima u prosjeku bilo 2448 ljudi, a ovog ljeta ulaznice je u prosjeku kupilo njih 3650, što navodi da zaključak da je Liga 10 u natjecateljskom i marketinškom smislu ipak bila pun pogodak.

Derbi tek stiže...

Impresivne brojke dodatno podebljava činjenica da još nije odigran poljudski derbi između Hajduka i Dinama, koji će dodatno podignuti ove vrijednosti.

Što se tiče televizijske gledanosti, utakmice HNL-a popularnije su od dvoboja u ligama petice, dakako kada se ne radi o velikim derbijima. Ove sezone signal s naših stadiona ponovno ide u cijelu regiju, ali i ostatak Balkana te Sjevernu Ameriku (Fox Sports) i Bliski istok (Al Jazeera).

140.000 gledatelja bilo je na 40 utakmica u prvih osam kola MAXtv Prve lige

117.250 gledatelja bilo je na prvih 48 utakmica u prošloj sezoni

3650 gledatelja prosječno po utakmici, što je povečanje od 50% u odnosu na prošlu sezonu

109 golova postignuto je u prvih 40 utakmica ove sezone

2,7 golova prosječno po utakmici, a samo je jedna završila bez golova (Rijeka - Dinamo)

2,3 gola prosječno je bilo po utakmici u prvih osam kola prošle sezone, a čak sedam utakmica je završilo bez golova

13 puta slavile su gostujuće momčadi u prvih osam kola

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:40