HRVATI NA CIJENI

'REBIĆ, JEDVAJ, HALILOVIĆ, VRSALJKO I PJACA ĆE NAPRAVITI VELIKE TRANSFERE' Naletilić uvjeren

 Vlado Kos / CROPIX

Ugledni nogometni menadžer Marko Naletilić priznaje da se ne može sjetiti da je neki klub napravio potez poput Hajduka i da je dva mjeseca prije početka prijelaznog roka menadžerima s kojima surađuje istaknuo cijene za svoje najbolje igrače.

- Ne znam za sličan slučaj, ali to ne znači da je to loš potez. Ako je cilj uprave da proda neke igrače onda je to jedino bitno, a nije važno na koji će način doći do prodaje.

Taktički potez

Što znači ako su cijene fiksirane?

- Ako je klub procijenio da je to cijena oko koje neće dalje pregovarati, to je njihovo pravo i taktički potez.

Kakve su vaše procjene za ljetni prijelazni rok?

- Što se tiče hrvatskih nogometaša, mislim da će postojati interes, i to naročito za mlade igrače i one koji ne moraju biti velika pojačanja, nego mogu pojačati konkurenciju u momčadi. Takvi Hrvati su još uvijek triput jeftiniji nego nogometaši iz njemačke ili talijanske druge lige. Zbog ulaska u EU, bit ćemo u boljoj poziciji.

Koja imena su najzanimljivija?

- Rebić iz Splita, to je sigurno. Iz Dinama je za mene fenomenalan Jedvaj, zatim Halilović i Vrsaljko, Pjaca iz Lokomotive koji je stvarno odličan te Milić iz Hajduka. Oni su moj prvi izbor.

Mogu li igrači napraviti velike transfere izvan Dinama i Hajduka?

- Uvjeren sam da mogu, ako mislite na primjer Rebića. Bitno je samo da Split drži cijenu, da odbije niže ponude i čeka onu pravu. To je taktika koju odlično primjenjuje Zdravko Mamić u Dinamu, koji je znao odbijati brojne ponude čekajući onu najbolju. Ali zato treba imat financijsku stabilnost, da prodaja igrača nije pod ‘moram’.

Nova selekcija

Hajduk je u podređenoj situaciji što se toga tiče!

- Čini se da je Hajduku nož pod grlom, ali to ništa ne znači ako se pravilno postave u pregovorima. Hajduk je još uvijek veliki klub. Možda je i ovo isticanje cijena znak da neće ići ispod nekog praga. Ali cijenu određuje tržište.

Naletilić pozitivno gleda na izbor Tudora za trenera Hajduka. - Tudoru treba dati podršku. Bio je veliko igračko ime, Hajduku donosi renome jer ga svi znaju. Učio je od velikih trenera, ima trenerski nerv i mogao bi biti odličan izbor. No, momčadi je nužna nova selekcija - zaključuje Naletilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:45