DEŽURNI KRIVCI

RAZOČARANI PREDSJEDNIK HAJDUKA 'Hrvatska liga nije regularna! Zašto kažnjavate samo Hajduk?'

 Mario Todoric / CROPIX

Predsjednik Hajduka Marin Brbić silno je iznenađen i razočaran viješću da je povjerenik za natjecanje Josip Brezni donio odluku da se utakmica Dinama i Hajduka registrira rezultatom 3:0 za Zagrepčane.

- Izgleda da je Hajduk kriv za sve u hrvatskom nogometu - u čudu je prvi čovjek Bijelih. Nikako mu nije jasno kako je delegat Ante Vučemilović mogao u izvještaj napisati da je za prekid kriva Torcida, a posredno i Hajduk, jer su uvredljivi povici na račun HNS-a i Mamića dolazili i od strane navijača Dinama.

- Neka gospoda iz HNS-a pročitaju izvješće HHO-a za 36. kolo u kojem se jasno navodi kada se i što vikalo, da sada ne nabrajam. Sve piše, a ako delegat nije sve vidio i čuo tu su bili ljudi iz HHO-a koji su vidjeli i čuli - ogorčen je Brbić.

Izvješće HHO-a otkrilo je da je identičnih pa i gorih povika bilo i na drugim utakmicama, ali prekinuta je samo ona u kojoj je igrao Hajduk i za koju će Hajduk biti kažnjen.

- Evo primjera iz Rijeke s njihove utakmice protiv Slaven Belupa, sve piše u izvješću HHO-a. Navodi se točno po minutama kada se i što vikalo, navodi se da je riječka publika odnosno Armada u više navrata vikala “HNS pederi...”. Pozivam gospodu iz HNS-a da pročitaju to izvješće i postavljam pitanje zašto se ta utakmica nije prekinula? U tom bi slučaju Slaven Belupo trebao dobiti utakmicu sa 3:0 čime bi sigurno ostao u ligi, zar to nije pokazatelj da je liga neregularna? - dodao je prvi čovjek Bijelih.

- Slično je bilo u Osijeku gdje je Kohorta vikala “HNS pederi...”, a skupina navijača HD-a svoju je momčad bodrila povicima “Ajmo, ajmo ustaše”. A što je tek to i zašto se utakmica nije prekinula kao naša na Maksimiru? - nastavio je Brbić s iznošenjem argumenata koji potvrđuju apsurdnost odluke HNS-a da se utakmice prekidaju zbog verbalnog delikta s tribina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:39