OTVORENI SUKOB

RAT FIFE I UEFE Blatter ukinuo Europi dva mjesta na Mundijalu, Platini poludio!

Platini je na dan početka prvenstva izjavio kako više ne podržava Blattera jer 'Fifi treba svjež zrak'
 getty images

Ne jenjava otvoreni rat između predsjednika Fife Seppa Blattera i čelnika Uefe Michela Platinija. Nakon što je Francuz na Fifinu kongresu odbio podržati Blatterovu kandidaturu za još jedan predsjednički mandat, sada se razbjesnio zbog novog kontroverznog prijedloga nepoderivog Švicarca. Blatter je, naime, u Fifinu tjednom magazinu ocijenio kako bi Europa trebala izgubiti još dva mjesta na Svjetskom prvenstvu u korist Afrike i Azije.

Uefa na Mundijal trenutno šalje 13 reprezentacija (za razliku od 1998., kada ih je bilo 15), ali Blatter to želi reducirati na 11 momčadi kako bi po jedno mjesto više dobili afrička i azijska konfederacija.

“Treba nam novo rješenje, prije ili kasnije. Afrikanci su očigledno u podređenom položaju, a isto vrijedi i za Aziju. Ne možemo te regije tretirati s toliko prezira”, napisao je predsjednik Fife.

Daily Mail piše da se Platini, nakon što je čuo taj prijedlog, silno razljutio pred suradnicima, poručivši im kako je “razočaran što Blatter ponovno pokušava kupovati glasove uoči izbora u Fifi”.

Platini je na dan početka Svjetskog prvenstva izjavio kako više ne podržava Blattera jer “Fifi treba svjež zrak”. Na tadašnje novinarsko pitanje hoće li se sam kandidirati za predsjednika, odgovorio je da “to nema veze s Blatterom” te da će vidjeti kakve su mu želje.

Platini bi se o mogućoj kandidaturi za predsjednika Fife službeno trebao izjasniti na press konferenciji u Monacu 28. kolovoza, nakon što opipa puls sve 54 članice Uefe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:07