ČARLI MIJENJA KLUB?

Raspada se 'Crottenham': Aston Villa želi kupiti Ćorluku za 7 milijuna funti!

Insajder s White Hart Lanea šapnuo je Goal.comu da se Vedran Ćorluka, trenutno ionako rezerva, neće osjećati dobro u Spursima bude li prodan njegov najbolji prijatelj Modrić
 AP

ZAGREB - Aston Villa kani kupiti Vedrana Ćorluku, koji se ne bi osjećao spokojno u Tottenhamu bude li prodan Luka Modrić, najnovija je glasina s engleske tržnice nogometaša.

Novi menedžer Ville je Alex McLeish, koji je kao menedžer Rangersa u Glasgow doveo Dadu Pršu, ali se Hrvatima zamjerio kao trener Birmingham Cityja u veljači 2008. kad je Martin Taylor slomio nogu Eduardu. Škot je bacio oko i na sunarodnjaka Alana Huttona, kojeg je vodio u Rangersima i htio ga je dovesti u Birminhgam, no prvi izbor mu je ipak naš reprezentativni stoper, koji za razliku od škotskog internacionalca može igrati na sva četiri obrambena položaja, ustreba li čak i na stražnjem veznom, kao nekoliko puta u Manchester Cityjy.

Zanimljivo, Aston Villa ima upražnjeno mjesto desnog bočnog braniča jer se Kyle Walker (21) nakon odlične sezone vratio s posudbe u Tottenham i svi ga engleski mediji najavljuju u postavi Spursa sljedeće sezone (obrana Walker, Dawson, Alex, Assou-Ekotto). Harry Redknapp, k tome, kao podršku Walkeru, ali i ostaloj trojici ima i svestranog Younesa Kaboula, pa mu Ćorlukin odlazak ne bi napravio prazninu u momčadi kao Modrićev.

Za Huttona, koji ima još dvije sezone ugovora, predsjednik Spursa Daniel Levy izvjesio je odštetu od pet milijuna funti, koja odbija kupce, no za Ćorluku bi se moglo utržiti više od sedam milijuna, možda čak i 8,5 za koliko je 2008. kupljen od Manchester Cityja, insinuira Goal.com, no Transfermarkt kaže da je Tottenham platio za Čarlija 12,1 milijun funti, a da je trenutna vrijednost 193 cm visokog 25-godišnjeg Hrvata 10,5 milijuna funti . Dakako, sve te novčane špekulacije ovise o Modrićevoj prodaji, jer Tottenhamu će trebati svjež novac da bi doveo vrhunskog zamjenskog razigravača ili top-napadača, strijelca-killera.

Podsjećamo, Chelsea je dosad poslao na White Hart Lane dvije ponude za Modrića, od 22 i 27 milijuna funti, ova druga uključivala je i 2,000.000 ovisno o Lukinu učinku, a treća i vjerojatno zadnja koja se očekuje, od 30,000.000 funti, stići će najranije za dva tjedna, kad se Plavi vrate s dalekoistočne turneje, najavio je njihov menedžer André Villas-Boas.

U Tottenhamu se boje da bi Modrićev odlazak loše djelovao na moral njegova najboljeg prijatelja:

- Vedran i Luka svukud idu skupa i ako je jedan uznemiren transferom, kao što je trenutno Modrić, odražava se to i na drugoga. Njih dvojica su toliko bliski, Modrić je bio presudan u Ćorlukinoj odluci da Manchester City zamijeni Tottenhamom, pa je moguće da zbog cijele situacije koja se stvorila oko Luke Villa lako privoli Vedrana da napusti Spurse - objasnio je Goal.comu takozvani insajder s White Hart Lanea.

Hutton i Ćorluka igrali su po 45 minuta u prvoj pripremnoj utakmici Tottenhama u JAR, protiv Kaizer Chiefsa prošle subote, a dodajmo i da se koeficijent na Modrićev odlazak u Chelsea do kraja prijelaznog roka smanjio sa 1,33 na 1,25.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:32