JADRANSKI DERBI

RADOŠEVIĆ NA POLJUDU 'Navijači Hajduka se valjda sjećaju da sam davao sve od sebe'

'Bez obzira na bodove i pozicije na ljestvici susreti Rijeke i Hajduka uvijek su bili zasebna priča'

Nakon dvije godine Josip Radošević vraća se na Poljud, ali subotnji 123. Jadranski derbi odigrat će u dresu Rijeke koja od dolaska Matjaža Keka na Kantridu u posljednjih osam susreta ne zna za poraz protiv Splićana.

U devet do sada odigranih utakmica za momčad s Kantride, 21-godišnji veznjak Josip Radošević opravdao je epitet pojačanja. Igrač Napolija koji je u Rijeku stigao početkom veljače, nametnuo se već na prvoj pripremnoj utakmici i izborio mjesto u udarnoj postavi. Nekadašnji Hajdukov “bili tić” koji je prošao kroz sve uzraste na Poljudu, ali i u hrvatskoj reprezentaciji, odlično se uklopio u novi sastav, a navijače Rijeke osvojio je bombom s 30-ak metara u posljednjim sekundama prvog proljetnog ogleda s Dinamom.

- Bilo bi još ljepše da je taj gol donio pobjedu, ali u toj situaciji i bod je bio velik. Igra u oba smjera ono je što trener od nas traži. Često razgovaramo na treninzima i premda je moja prvenstvena zadaća odraditi posao u veznom redu, imam slobodu krenuti naprijed čim osjetim prigodu. Jako sam zadovoljan odnosima u klubu na svim razinama i vjerujem da uz trenera koji voli raditi s mladim igračima mogu samo napredovati.

Pred vama je Jadranski derbi i prvi nastup na Poljudu u dresu suparničkog sastava:

- Hajduk je klub u kojem sam odrastao, koji mi je pružio puno toga u mojoj igračkoj karijeri i možda će mi u prvim sekundama biti malo neobično, ali ja sam sada igrač Rijeke. U Split idemo po novu pobjedu.

Očekujete li zvižduke s poljudskih tribina?

- Navijači Hajduka znaju da sam uvijek na terenu pružao svoj maksimum, na isti način kao što to sada radim igrajući za Rijeku. Nikada se nisam štedio i vjerujem da im je to ostalo u sjećanju.

Hajduk prolazi kroz teško razdoblje i očajnički treba bodove, a Rijeka je na korak da i matematički osigura drugo mjesto...

- Bez obzira na bodove i pozicije na ljestvici susreti Rijeke i Hajduka uvijek su bili zasebna priča. Na Poljudu nitko nije favorit i morat ćemo uložiti puno trke i truda želimo li ostvariti uspjeh. Od dolaska Matjaža Keka na mjesto trenera, u osam dosadašnjih susreta Rijeka nije doživjela poraz od Hajduka i nadam se da će se taj uspješan niz nastaviti i u subotnjem ogledu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:12