NA METI DINAMA

PSG se želi riješiti Kežmana, je li Srbin u igri?

Kežman je jedan od najplaćenih igrača u PSG-u s mjesečnom plaćom od 250.000 eura, ali dosad se nije pokazao kao rentabilna investicija, pa ga se čelnici kluba žele riješiti
 AFP

Nekad ubojiti strijelac i (negdašnji) srpski reprezentativac Mateja Kežman, kojeg se povezivalo s Dinamom , nije se proslavio u PSG-u u koji je došao u ljetu 2008. Prema francuskim izvorima, Kežman je jedan od najplaćenih igrača u pariškom klubu s mjesečnom bruto plaćom od 250.000 eura, ali dosad je malo igrao i nije se pokazao kao rentabilna investicija, pa ga se čelnici pariškog kluba žele riješiti.

Zanimljivo da je za prošlu godinu upravo Kežman dobio najneugledniju nagradu francuskog nogometa 'Le Ballon de plomb (Olovna lopta), budući da su ga redakcija i čitatelji satiričkog nogometnog magazina Les Cahiers du Foot izabrali za najveće razočaranje i promašaj u francuskom prvenstvu za 2009.

Nazvali smo dva pariška novinara koji već godinama redovito prate PSG - Damiena Degorrea iz sportskog dnevnika L’Equipe i Arnauda Hermanta iz dnevnika Le Parisien.

- Tijekom ljetnog prijelaznog roka PSG će se pokušati riješiti igrača koji dosad nisu ispunili očekivanja. U toj skupini su Mateja Kežman, Jerome Rothen i Ludovic Giuly - kazao nam je Damien Degorrea iz L’Equipea.

Nakon što se vratio s posudbe iz Zenita u PSG, u proljetnom dijelu sezone Kežman je odigrao 7 utakmica za Parižane, ali samo je u jednoj bio u početnom sastavu.

- Iako je dugo vremena bio nepoželjan, u posljednjih nekoliko utakmica Kežman je dobio priliku zaigrati jer se ozlijedio napadač Luyindula. Protiv Auxerrea u Kupu se trudio i dobro je odigrao u produžecima, pa je protiv slabašnog Boulognea, koji se bori za ostanak u ligi, po prvi put ove sezone dobio priliku od prve minute u početnom sastavu. Zaista, odigrao je dobro protiv Boulognea, postigao je jedan gol izborio je jedanaesterac - rekao nam je Arnaud Hermant iz Le Parisiena.

Prije nego što je u posljednjim utakmicama dobio šansu zaigrati u prvoj momčadi, Kežman je čak morao igrati u 4. francuskoj ligi. Naime, 6. veljače 2010. Kežman je zabio jedan gol za Paris SG II u gradskom derbiju na gostovanju (2:0) kod pariškog kluba znakovitog imena FC Red Star (Crvena zvijezda). Radilo se o derbiju kola 4. francuske lige (CFA) u kojem je Kežman igrao za pričuvnu momčad pariškog kluba, koja nastupa u amaterskoj četvrtoj ligi jer trener PSG-a Antoine Kombouare nema veliko povjerenje u srpskog 'Batmana’.

- Trudio se je i dobro je odigrao - kazao je tada trener pričuvne momčadi PSG-a Bertrand Reuzeau o Kežmanovom nastupu za PSG u 4. ligi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:18