NOVCA NIOTKUDA

PRVI PUT U POVIJESTI nema utakmice HNL-a zbog ŠTRAJKA. Nogometaši Karlovca: Ne idemo u Rijeku, ne igramo na Kantridi!

 Nenad Dugi/CROPIX

Kakvi preokreti u Karlovcu! Na novinarskoj tribini u petak navečer kapetan Matija Štefančić sasvim je rezolutno najavio mogućnost da momčad ne otputuje na ligašku utakmicu s Rijekom ove nedjelje, ostavljajući opciju da se s upravom ipak pronađe nekakav kompromis glede dugovanja i isplate makar simbolične svote, premda je na istom sastanku predsjednik Amirudin Talakić po tko zna koji put svečano izjavio da je on nemoćan te da novca nema niotkuda...

Igrači su očekivali da će se Talakić pojaviti u subotu prije treninga i reći im bilo što, ohrabriti ih, obećati, makar i slagati. Nažalost, on nije došao. Ali je u akciju stupio trener Damir Petravić uvjeravajući profesionalce da bi bojkotom radili isključivo u korist vlastite štete, stoga su svi uredno trenirali od 15 do 16.15 sati.

Na žalost ili na sreću, potom su nogometaši bili na sastanku s poznatim dvojcem iz Nogometnog sindikata, predsjednikom Dariom Šimićem i tajnikom Mariom Jurićem. Zagrebački tandem potanko je upoznao Karlovčane s njihovim pravima, te sugerirao da se svakako ode na Kantridu. No, strasti su ponovno probuđene, gladni i ostavljeni zaključili su da to više nema smisla i sinoć oko 18.00 odluka je bila:

- Ne idemo, ne igramo!

Onda je Petravić krenuo u akciju spašavanja, uvjeravajući da će svaki pojedinac biti drastično kažnjen jer tako propisuje klupski disciplinski pravilnik, navodno je za bojkot utakmice predviđena kazna od 70.000 kuna “po glavi”. Trener moli, predlaže i, koliko to može, inzistira da se poštuje dogovor te da ove nedjelje nakon ručka u 12.00 NK Karlovac pođe za Rijeku. Hoće li uspjeti?

Kada bi negativna odluka ostala na snazi, bilo bi to prvi put u povijesti 1. HNL da se jedna utakmica ne odigra zbog igračkog štrajka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:40