GRUBIJANI NA UDARU

Prva zatvorska kazna zbog loma noge na terenu

Nogometašu će trebati 18 mjeseci da mu zaraste teško ozlijeđena noga

LONDON - Nogometaš niskoligaša Long Lawforda Mark Chapman (20) osuđen je na šest mjeseci zatvora jer je na nogometnoj utakmici slomio nogu nogometašu Wheeltappersa Terryju Johnsonu (26).

Prvi u povijesti

Time je Chapman postao prvi Britanac u povijesti koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog ozljede u sportu.

Zadnje sekunde utakmice

Do kobne ozljede koja je Teryju Johnsonu za sva vremena prekinula sportsku karijeru došlo je u zadnjim sekundama utakmice koju je Markov klub gubio s tri naprema jedan. Prema sudu, Chapman se namjerno zaletio u protivničkog igrača s namjerom da ga ozlijedi.

Nakon silnog udarca Teryjeva noga puknula je na dva mjesta te je on u strašnim bolovima odvezen u bolnicu. Liječnici su više sati spašavali nogu teško ozlijeđenom nogometašu. Rana je zacijelila, a Terry Johnson će cijeloga života imati problema s nogom. Sudac je odbio braniteljeve navode kako je do takve ozljede došlo slučajno, te da Mark nije imao nikakvu namjeru ozlijediti protivničkog igrača. Sudac je rekao kako je Markov postupak bio nepotrebno divlji s izraženom namjerom ozljeđivanja igrača i to u trenutku kad je utakmica praktički bila gotova.

Žalba na presudu

Chapmanova žrtva je nakon presude rekla da je u potpunosti zadovoljan presudom jer je dobio što je i zaslužio budući da mu je uništio cijeli život, te da više nikada, čak ni rekreativno neće moći igrati nogomet. Odvjetnik Marka Chapmana najavio je žalbu na presudu koju smatra drakonskom i u svakom slučaju prevelikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:51