PIŠE T. ŽIDAK

PROSINEČKI ODGOVORIO MIHAJLOVIĆU ‘Siniša, kakav ti je to sastav? Ovo je najboljih 11 iz bivše Jugoslavije!’

Robert Prosinečki se uhvatio za trbuh od smijeha kada je vidio “dream team” bivše Jugoslavije u izboru bivšeg srpskog izbornika Siniše Mihajlovića.

Ljubomorni Mihajlović

Osim što je u idealnih jedanaest nakrcao četvoricu srpskih nogometaša (Ivanović, Nastasić, Kolarov i Ljajić), jednog Crnogorca (Savić), jednog Makedonca (Pandev), jednog Slovenca (Handanovič) i jednog albanskog Švicarca (Behrami), preostala tri mjesta je velikodušno dodijelio reprezentativcima zemalja koje će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu. Dvojica Bosanaca (Džeko i Pjanić) i tek jedan hrvatski nogometaš (Modrić). Iako mu je žao da i njega mora postaviti u svoj “dream team”, više mu se sviđa Mateo Kovačić.

Do jučer sam vjerovao da je Siniša Mihajlović ozbiljan nogometni stručnjak i ne baš tako opterećen čovjek. Svojim izborom je potvrdio da je neobjektivan i ljubomoran, jer, između ostalog je kazao da bi njegov sastav igrao u polufinalu Svjetskog prvenstva, naravno, pod njegovim ravnanjem. Izazvali su Sinišina neobjektivnost i jal podsmijeh Roberta Prosinečkog, čiji je izbor, ipak, puno bliže realnosti.

- Nejasno je kako je mogao izostaviti Marija Mandžukića, ključnog hrvatskog nogometaša na obje utakmice protiv Srbije. I u Beogradu, gdje je Srbija nadigrala Hrvatsku, jedan Mandžukićev potez odveo je Hrvate na Svjetsko prvenstvo - kaže Prosinečki.

Srpska obrana

Kako bi izgledao njegov “dream team”?

Pletikosa (Hrvatska) - Srna (Hrvatska), Ivanović (Srbija), Subotić (Srbija), Kolarov (Srbija) - Matić (Srbija), Modrić (Hrvatska), Pjanić (BiH), Rakitić (Hrvatska) - Džeko (BiH), Mandžukić (Hrvatska). Izbornik: Igor Štimac.

Da, Prosinečki bi ovu momčad povjerio bivšem izborniku hrvatske nogometne reprezentacije.

- Ne znam je li ovo momčad za polufinale Svjetskog prvenstva, ali svakako bi se probila u drugi krug - podvukao je trener, za kojega Ćiro Blažević tvrdi da je najtalentiraniji nogometni stručnjak na području bivše Jugoslavije.

Podsjetit ću na Mihajlovićev izbor: Handanovič - Ivanović, Nastasić, Savić, Kolarov - Behrami, Pjanić, Modrić - Ljajić, Džeko, Pandev.

Pohvale Matiću

U YU-viziji Siniše Mihajlovića našlo bi se mjesta i za Adema Ljajića, jer, samozvani izbornik pretpostavlja da Ljajić zna “Hej Slaveni”, dok je za “Bože pravde” bio kronično prehlađen.

Prije dva mjeseca i brazilski list El Telegrafo se igrao s reprezentacijom Jugoslavije. Očito je to slatki kolačić ne samo za naše medije, iako je Jugoslavija na svjetskim prvenstvima samo jednom osvojila četvrto mjesto (Čile,1962. godine). Dakle, brazilski list je ovako vidio stvar: Handanovič (Slov.) - Ivanović (Srb.), Vidić (Srb.), Subotić (Srb.), Spahić (BiH) - Modrić (Hrv.), Rakitić (Hrv.), Pjanić (BiH), Jovetić (C. Gora) - Mandžukić (Hrv.), Džeko (BiH).

Od svih izbornika, najrealniji je Prosinečki. Osim što respektira srpsku zadnju liniju, a za zadnjeg veznog Nemanju Matića tvrdi da je jedan od najboljih svjetskih igrača na toj poziciji (Mihajlović ga je koristio vrlo malo, nap. p.), u njegovom izboru su čak sedmorica igrača koji će igrati na Svjetskom prvenstvu. Petorica Hrvata i dvojica Bosanaca. I to je realno, sve ostalo je najobičnija ljubomora. No, dobro je dok je samo ljubomora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:36