'CRVENO-BELI' ROBI

Prosinečki: Dinamo nije Zvezdi ni blizu. Ni po čemu!

'Točno je da Dinamu u zadnje vrijeme ide u Europi, da skupi po 12 utakmica, međutim, jedino je Zvezda uzela Kup prvaka. Zvezda i Steaua. Prema tome, sve je jasno'

Rixos je u odnosu na Calistu malo bolje radničko odmaralište. Dinamova baza, naime, odiše ocvalom monumentalnošću, Zvezdina u kojoj je i Terek Grozni s trenerom Ruudom Gullitom kipi od modernizma i otmjenosti. Čini se da ni Zdravko Mamić više nije zadovoljan hotelom u Beleku, to prije što ga Božidar Šikić uvjerava da je i Lokomotivin bolji i ljepši, k tome dvostruko jeftiniji.

Robert Prosinečki bio je na sastanku s desetoricom srpskih izvjestitelja u posebnoj dvorani. Usput, dvojica hrvatskih s Vahidom Halilhodžićem nalaze se u “birtiji”. Zvezdin glasnogovornik tom prigodom sjedi u pozadini i diskretno prati, ne oglašavajući se ni na trenutak, dočim Dinamova glasnogovornica na svako drugo pitanje koluta očima naređujući igraču “nema komentara”, a novinaru “idemo dalje”.

- Gdje ćemo? - pitao je Robert Prosinečki.

Tu gdje jesmo...

- Govorim već dva sata. Prvo na presici, potom za televiziju. Ali neka, i to mi je posao.

Koliko već radi?

- Ne znam. Tak’ brzo prolazi da ne stignem brojiti. Ovdje smo dva dana, u Budvi bili deset, prije toga u Beogradu sedam. Uoči polaska u Tursku dva su bila slobodna.

Često se igra?

- U Crnoj Gori pobijedili smo Zetu 2:0, Sutjesku 3:0, Grbalj 2:1.

Potonje je rodno mjesto reprezentativca Ljubomira Radanovića (onoga kome je Mladen Delić davno u Splitu klicao oduševljeno: “Radanoviću, Radanovićuuu...!”), tamo nitko ne dobiva?

- Nitko? Eto vidite, ja jesam. Slučajno. U Beleku smo pak sa Šahtarom II odigrali 1:1, no taj dan smo trenirali dvaput, od 7.00 trčali, od 10.30 dodatno poboljšavali kondiciju pa se popodne osjetio logični zamor materijala.

Partizan je odmaknuo?

- Partizan dominira tri sezone, ali mi želimo biti prvi u gradu, analogno tome i u državi. To nam je cilj.

Razlika između ove i Zvezde iz koje je otišao prije 20 godina?

- Klub je velik bio i ostao. Zapao je u financijske poteškoće, iz kojih izlazi. Nova uprava sve pokreće. Na svakoj domaćoj utakmici je 20.000 ljudi, u prosjeku nas bodri 16.000. Ljudi vole Zvezdu, nogomet i - pobjede.

Posebno vole Prosinečkog?

- To je moja povijest. Pamte i slijede te stalno, iz nogometaške ere. A ja sam osvojio Ligu prvaka! Važno im je kakva si osoba. Prihvaćen sam fantastično.

Čak ni u Zagrebu nije bilo zamjerki kad se odlučio na taj potez?

- A što mi mogu predbaciti? Da i hoće, nije bitno. Ne živim za njih, živim za obitelj i najbliže prijatelje. Neka svatko misli štogod hoće, na to se ne osvrćem.

Mamić doduše misli da je u regiji perjanica Dinamo, glede toga baš se ne slažu?

- Ne bih polemizirao. Ako uvažavamo tradiciju, Dinamo nije Zvezdi ni blizu. Nije blizu ni po trofejima, ni po čemu! Točno je da Dinamu u zadnje vrijeme ide u Europi, da skupi po 12 utakmica, međutim, jedino je Zvezda uzela Kup prvaka. Zvezda i Steaua. Prema tome, sve je jasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 10:27