NOGOMETNO LUDILO

PROCJENA HNS-A Hrvatsku će protiv Brazila bodriti 6.000 navijača, u Manaus ih stiže 1.500!

'Vjerujem da će Hrvatsku s Meksikom bodriti 3.500 ljudi. I za tu utakmicu je naš sektor skoro rasprodan'
 Joško Ponoš / Cropix

Želi li netko u posljednji trenutak otputovati u Brazil još uvijek može kupiti ulaznice za dvije utakmice hrvatske reprezentacije s Kamerunom 18. lipnja u Manausu i Meksikom 23. lipnja u Recipeu. Vatreni će na Svjetskom prvenstvu imati brojnu podršku ako se uzme u obzir udaljenost Brazila i skupoća aranžmana. Pogotovo je za Hrvate atraktivno otvaranje, biti u Sao Paulu 12. lipnja mnogima je pitanje prestiža i na toj utakmici očekuje se do 6.000 navijača Kockastih. To je procjena Nikše Martinca koji je u HNS-u zaslužen za ulaznice.

- Hrvatski sektor ima 4.148 mjesta, tu nije bilo nikakvih promjena. Međutim, mislim da su Hrvati nabavili još oko tisuću ulaznica koje su distribuirali FIFA-ini sponzori i njihovi partneri u našoj zemlji i Europi. Radi se o kartama koje su dijeljene kroz nagradne igre ili su ih otkupile neke firme. Isto tako javljaju mi se, primjerice Hrvati iz Amerike, koji su i prije ždrijeba u slobodnoj prodaji kupili karte za otvaranje premda nisu znali da će igrati Hrvatska što im se na kraju super poklopilo. Kad se sve zbroji na stadionu u Sao Paulu bit će između 5 i pol i 6 tisuća hrvatskih navijača.

Na drugom susretu s Kamerunom u džungli Amazone procjenjuje se kako bi se moglo pojaviti oko 1500 Hrvata, dok će ih na dvoboju s Meksikom u Recipeu opet biti više...

- Vjerujem da će Kovačevu momčad s Meksikom bodriti 3.500 ljudi. I za tu utakmicu je hrvatski sektor skoro rasprodan, ali kako smo naknadno tražili dodatne ulaznice, što nam je za Meksiko odobreno a za Brazil nije, u savezu imamo još nekoliko desetaka karata za dvoboj u Recipeu. No, i one će biti prodane - kontatirao je Martinac.

Za one koji nemogu u Brazil dobra prigoda da osjete navijačko raspoloženje bit će javna gledanja susreta na trgovima širom zemlje. Najveća fan zona bit će napravljena na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:16