HRVATSKI DVOBOJ

Probuđeni Eduardo dočekuje Klasnića

Očekujte nastavak novogodišnjeg vatrometa hrvatskih strijelaca u srijedu, kada Duduovi ‘topnici’ ugošćuju Klasnićeve ‘lutalice’
Arsenal's Croatian forward Eduardo controls the ball during the English Premier League football match against Burnley at Turf Moor, Burnley, north-west England on December 16, 2009. AFP PHOTO/ANDREW YATES. FOR EDITORIAL USE Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo
 AFP

Na prijelazu u 2010. godinu naši su reprezentativci s engleskim adresama rijetko viđenim festivalom golova ukrali show Drogbi, Rooneyju, Robinhu i drugim zvučnim imenima Premier lige. Nakon Kranjčara (četiri pogotka u dva tjedna), Modrića (gol West Hamu), Kalinića (strijelac protiv Aston Ville) i Klasnića koji u posljednje vrijeme gazi poput buldožera i nanizao je već šest ligaških golova, vučju narav u kaznenom prostoru napokon pokazuje i Eduardo. Od stare godine Dudu se oprostio pogotkom Portsmouthu, a u nedjelju je njegov gol glavom West Hamu lansirao Arsenal u 5. rundu FA kupa.

Eduardove dionice na Wengerovoj burzi obrušile su se nakon prvenstvenog poraza protiv Chelseaja (0-3), kada je hrvatski reprezentativac u okruženju Terryja i Carvalha ostao bez zraka i bez utjecaja na terenu. Iskusni menadžer okrenuo se tada nekim drugim opcijama, eksperimentirao s Aršavinom kao prvim napadačem, ali je na kraju 2009. godine ipak odustao od eksperimenta i hrvatskom igraču poklonio značajniju minutažu. Dudu se revanširao golovima; Portsmouthu je zabio iz slobodnjaka uz pomoć živog zida, da bi u nedjelju presudio West Hamu pogodivši glavom iz ne baš obećavajuće situacije. Za razliku od Man Uniteda koji se oprostio od kupa nakon šokantnog poraza protiv Leedsa, Arsenal nastavlja natjecanje. U sljedećem krugu “topnici” gostuju kod Stoke Cityja, dok Tottenham ugošćuje upravo hit iz Leedsa.

U međuvremenu se Englezi ipak okreću prvenstvenom natjecanju, u utorak igraju Stoke i Fulham, a dan poslije na Emiratesu će se sudariti dva hrvatska partnera iz Bilićeva reprezentativnog napada. Dudu vs. Klasnić, ulog nije beznačajan. Arsenal bi se pobjedom ponovo umiješao u bitku za naslov, stigao bi na bod zaostatka iza Chelseaja, dok Bolton porazom tone prema samom dnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:33