POGLEDAJTE VIDEO!

Primorac: Igrač sam za Bundesligu!

Primorac (25) je potpisao s ‘plavima’ na šest mjeseci uz opciju na tri godine, svjestan da su ga u dosadašnjoj karijeri najviše sputale ozljede i zavapio "Daj mi Bože zdravlja"
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Dan prije bijega iz sniježnog Zagreba u Rovinj na završni dio priprema, koje će završiti ogledima s Porečom u subotu i Rovinjom u nedjelju, u Maksimiru je predstavljen novi napadač Karlo Primorac (25), dosadašnji nogometaš Osijeka koji je potpisao za Dinamo prije kraja prijelaznog roka 1. veljače, ali je na vlastiti zahtjev oslobođen turskih priprema.

- Presretan sam što sam došao u Dinamo, najveći hrvatski klub. Nadam se da ću radom na treningu zadobiti povjerenje trenera i dobiti prigodu pokazati sve što znam - rekao je u uvodu Primorac, koji je došao kao slobodan igrač, s obzirom na to da mu je Osijek dao papire u zamjenu za otpis dugovanja.

Primorac je bivši mladi reprezentativac iz Bilićeve ere u našoj U-21 vrsti, tada je igrao u napadu s Josipom Tadićem, koji u Maksimiru nije uspio potvrditi potencijal, iako je imao obećavajućih polusezona i odličnih utakmica poput one u Amsterdamu (3-2).

- Ako mi dragi Bog da zdravlja, nadam se da ću uspjeti pokazati sve što znam.

Primorac je u siječnju bio na probi u Frankfurtu, s Eintrachtom odradio “100 treninga”, ali do potpisa ugovora nije došlo. Javio se Dinamo, koji ga je dugo vrebao, i brzo je pao dogovor za ugovorom na šest mjeseci uz opciju na tri godine.

- Karla smo dugo željeli, ali su nas u realizaciji njegova transfera sprječavale ili ozljede ili visoka odšteta. Nakon što je postao slobodan igrač, odlučili smo se za akciju i ako sve bude teklo prema predviđanjima, potpis trigodišnjeg ugovora na ljeto bit će samo formalnost - rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić, ponovivši bratove riječi iz Beleka.

Primorac je ove sezone skupio samo pet nastupa za Osijek, sjećamo se da je ušao u 2. poluvremenu na gostovanju kod Dinama (igralo se u Zaprešiću, završilo 5-0) krajem kolovoza i bio najopasniji po Butinina vrata, a i proljetos je u Maksimiru zadavao probleme Kovaču i Bišćanu, pogodio vratnicu u nadmetanju koje je završilo 0-0.

- Prvog rujna sam operirao trbušni zid i nakon oporavka više nisam zaigrao. No, prošao sam bazične pripreme s Eintrachtom, bio dobar na treninzima, ne znam zašto nije došlo do realizacije transfera, prestao sam žaliti za tim nakon što se javio Dinamo. No, najvažnija spoznaja bila mi je da sam tjelesno vrlo dobro spreman i da sam samome sebi dokazao da bih mogao igrati u Bundesligi - samopouzdano je poručio Primorac, kojeg u Rovinju očekuje rad po posebnom programu, a trener Jurčić očekuje da će već za dva-tri tjedna konkurirati za sastav. Možda baš za Dinamovo gostovanje u Gradskom vrtu u 2. proljetnom kolu, 6. ožujka...

- Želim da budemo raznovrsniji i nepredvidljiviji, opasniji u igri preko bokova za koju imamo odlične igrače ( Vrsaljko, Tomečak, Etto, Ibáńez, op. p.), nedostajao nam je samo napadač za realizaciju takvih akcija. Karlu želim sreću što se tiče zdravlja i nadam se da će nam s njime upaliti i taj pričuvni način igre protiv zatvorenih formacija - rekao je Jurčić, kojem je napadač tipa Primorac najviše nedostajao protiv Red Bulla i Anderlechta u Zagrebu, s obzirom na to da je Slepička ipak više mantinela nego strijelac, igrač 16-erca.

Primorac je spremno nabrojao sve ozljede koje je imao u karijeri:

- Osim posljednje trbušnog zida, stradavali su mi i skočni zglob i meniskus, no najviše sam se prepao kad mi je bivši Dinamov junior Radas u Puli razbio glavu, nenamjerno, ali jedva sam ostao živ.

Primorac tek ulazi u najbolje nogometaške godine, svjestan je da novi domaći naslovi u svibnju neće biti vijest, a i da je najveći izlog međunarodna pozornica na kojoj “plavi” imaju trogodišnji konktinuitet do prosinca.

- Ne znam koliko ću se zadržati u Maksimiru, ali volio bih napraviti nešto s Dinamom u Europi - poručio je novi “plavi 15”.

I Bišćan u Rovinju

Trener Krunoslav Jurčić u srijedu ujutro na nastavak priprema u Rovinj vodi 23 igrača. U autobusu Mile Bilića bit će i kapetan Igor Bišćan, koji više ne trpi bolove zbog upale stidne kosti, ali će raditi po posebnom programu. Četiri juniora produžit će u Umag na završnicu juniorskog kupa i vratiti se u Zagreb s prvom momčadi u nedjelju navečer.

- Ulazimo u natjecateljski ritam, finalizaciju dosad započetog programa. Ponašat ćemo se kao da prvenstvo nije odgođeno, uostalom, za vikend ćemo imati utakmice, namjerno dvije, da većina dobije prigodu po 90 minuta - rekao je Jurčić, napomenuvši još da će se nakon povratka u Zagreb u treninge s momčadi početi uključivati i rekonvalescent Lončarić.

PROFIL

Karlo Primorac

1. lipnja 1984.

Osijek

188 cm, 76 kg

srednji napadač

učinak u HNL-u:

2006/07 7 nastupa, 1 gol

2007/08 21 5 3 asistencije

2008/09 26 5 4

2009/10 5 0 0 239 minuta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 15:13