KRASIMIR BALAKOV

'Prijatelj Mourinho još me nije pitao za Dinamo, ali siguran sam da će zvati'

I protiv Barcelone smo igrali za pobjedu, tako će biti i protiv Dinama, pa nema razloga da tako ne bude i protiv Splita. Prepuni smo samopouzdanja - kaže Balakov
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Groznica nedjeljnog splitskog derbija osjeća se u Dioklecijanovom gradu, ali trener Hajduka Krasimir Balakov ne razabacuje se nekim euforičnim najavama. Bugarin je sjajno raspoložen, vjeruje u svoju momčad i nastavak pobjedničke serije.

- Nama je ovo utakmica kao svaka druga. Mediji malo pumpaju atmosferu, ali ovo je još jedna u nizu običnih prvenstveih utakmica - rekao je Balakov dodavši da ga u Parku mladeži zanima samo pobjeda.

- I protiv Barcelone smo igrali za pobjedu, tako će biti i protiv Dinama, pa nema razloga da tako ne bude i protiv Splita. Prepuni smo samopouzdanja, igramo ofenzivno i kreativno, samo moramo nastaviti pobijeđivati...

S druge strane stajat će 'početnik' u Prvoj ligi Tonči Bašić koji također ne sumnja u pobjedu.

- Ima pravo to govoriti. Znam sve o Splitu, to je dobra kombinacija između mladih i starijih igrača. Borbena su momčad, koja svakog može pobjediti. Ali ponavljam, mene samo zanima moja momčad.

Najveća prijetnja Hajduku biti će Duje Čop, napadač kojeg je Balakov otpisao na početku priprema.

- Da se razumijemo - Čop je kvalitetan i talentiran napadač, ali je još mlad. Teško bi kod mene dobio minutažu...

Poznato je da je Balakov dobar prijatelj s Joseom Mourinhom. Real Madrid će se suprostaviti Dinamu samo četiri dana nakon derbija na Poljudu. Bugarin je upitan je li ga Mourinho pitao za kakav savjet?

- Još me nije zvao i pitao o Dinamu, ali siguran sam da će nazvati. Inače, Jose je strašno inteligentan čovjek. Ima svoj trenerski stil, netko ga voli, a netko ne. No nitko mu ne može reći da nije uspješan - zaključio je Balakov, koji će napraviti jednu promjenu u odnosu na posljednje dvije utakmice. Naime, umjesto Jamesa na desni bok će ići Masahiko Inoha.

Bašić: Bod nam je malo!

Pred nedjeljni gradski derbi sa Hajdukom press konferenciju je održao trener Splita Tonći Bašić.

- Radi se o velikom protivniku o kojemu sve kaže gol razlika od 9:1 u posljednja tri kola. Gledao sam gotovo sve utakmice Hajduka u ovoj sezoni, snimili smo njihovu igru i dobro se psihički i taktički pripremili. Mislim da će utakmica biti spektakl, a zanimaju me samo tri boda kako bismo se vratili među vodeće - kazao je trener crvenih.

- Imamo jake individualce koji to mogu ostvariti. Bod me ne bi zadovoljio. Očekujem otvorenu utakmicu i našu pobjedu jer samo s tri boda možemo doći na drugo mjesto u idućem kolu ovisno o ishodu derbija. U dobroj formi su braća Sharbini ali mi smo se pripremili za njih - zaključio je Bašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:20