SMIRIVANJE TENZIJA

PREDSJEDNIK DAVOR ŠUKER OTKRIO 'Nema nikakvog rata između HNS-a i ministra Željka Jovanovića'

'Fifa i Uefa su sve rekle kad je u pitanju odnos između Saveza i ministarstva, i za mene je to zakon'
 Damir Krajac / CROPIX

Nema nikakvog rata između HNS-a i ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, a Fifa i Uefa su sve rekle kad je u pitanju odnos između Saveza i resornog ministarstva, i za mene je to zakon, izjavio je danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

'Respektiramo svačije mišljenje, ali sada želimo gledati u budućnost, želimo boljitak u nogometu, da ne tražimo samo krivce. Volio bih vidjeti kakvo je stanje u drugim savezima, volio bih vidjeti na sto slučajeva kako se ponašala Sportska inspekcija, a na samo na slučaju Lokomotive, Dinama i HNS. Zar smo mi najlošiji? Mi smo napravili što je tražila Sportska inspekcija, ali ne želimo tolika miješanja, jer ona prave razdor prema jednoj strani. Razmišljali smo i nekim jačim stvarima, ali ne želimo se zamjeriti politici. Fifa i Uefa su svoje rekli, i za mene je to zakon", kazao je Šuker na novinarske upite o odnosima između HNS-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Naime, HNS je jučer izvijestio javnost o pismu Fife i Uefe u kojem se od hrvatske Vlade traži da prestane neumjesno uplitanje u interne procese Hrvatskog nogometnog saveza.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na to je odgovorilo da nikada nije bilo uplitanja Vlade u hrvatski nogomet, te da HNS mora prestati lažno optuživati Vladu i da mora prestati neumjesno prozivanje hrvatske Vlade od birokrata iz HNS-a, Fife i Uefe.

Na novinarski upit da li je ovo rat između HNS-a i Ministarstva obrazovanja i sporta, te hoće li doći do sastanka sa ministrom Jovanovićem, predsjednik Saveza Davor Šuker je rekao: "Nema nikakvog rata. Rat je u Ukrajini, na Krimu. Uefa ima kongres 27. ožujka u Astani, i nakon njega ćemo imati više podataka, pa ćemo onda vidjeti".

"Nogomet je biznis broj jedan u svijetu, a možda to kod nas nije, kad vidimo odgovor vlade i lokalne samouoprave. Ženski nogomet ne može se igrati, a trebao bi biti u proračunima lokalnih samouoprava. Mi pomažemo koliko možemo, nemojmo samo tražiti krivce. Nadam se da ćemo biti pametniji, jer uništavamo naš proizvod, od 500 novinskih članaka 490 je o lošem, o močvari i sličnom. Da li bi se u Njemačkoj ili Španjolskoj pred tako važnu utakmicu, kao što je bila ona sa Islandom za odlazak na SP, nacionalna televizija bavila aferama o namještanju utakmica. Mislim da ne bi. Zar nas toliko više vole vani, negoli mi sami sebe", rekao je Šuker nakon potpisivanja sponzorskog ugovora između HNS-a i Zagrebačke pivovare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:34