KLASA OPTIMIST

Pranjić zadovoljan sezonom u Bayernu

Iako nije nastupio u finalu, Danijel Pranjić dijelio je tugu suigrača. No, kad je odvrtio film sezone, priznao je da je i te kako zadovoljan
Munchen, 210410.Allianz Arena.Prva polufinalna nogometna utakmica Lige Prvaka izmedju njemackog Bayerna i francuskog Lyona.Na slici: Danijel Pranjic u akciji.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

MADRID - Tužno je bilo gledati njemačke reprezentativce Miroslava Klosea i Marija Gomeza kako izlaze iz svlačionice kroz Mixed Zonu, a nitko od novinara, njihovih, njemačkih, ništa ih ne pita. Bavarci su doista vjerovali da mogu pobijediti Inter, Van Gaal je od Bayerna ove sezone stvorio momčad za svaki respekt.

- Nije onako kao nama nakon Turske, ali je tuga - prenio nam je Danijel Pranjić (28) ozračje iz svlačionice osvajača dvostruke njemačke krune.

- Zaslužena pobjeda Intera. Nismo odigrali onako kako smo se dogovorili, a oni nama nisu dali prostora i čekali su nas - i dočekali na kontre.

Otkrio nam je Pranja Van Gaalov plan za finale: - Dogovor je bio da čuvamo loptu i napadamo ih, ali da se pazimo protunapada i baš na to su nas uhvatili. Zapravo, prvi gol i nije bila kontra, nego pogreška. Joj, da smo barem mi prvi zabili... A trener nas je lijepo upozoravao da su Milito i Sneijder najopasniji...

Iako tužan, kad je odvrtio film sezone, ljevonogi vezist iz Orahovice je priznao da je i te kako zadovoljan: - Treba biti ponosan na sve što smo napravili. Dvostruka domaća kruna, finale Lige prvaka.

Zadovoljan je i osobnim snalaženjem u najvećem klubu svoje karijere: - Nastupio sam u 31 utakmici, svima bitnima, devet u Ligi prvaka, samo u finalu nisam. Hamit je iskoristio moj drugi žuti karton protiv Lyona, nametnuo se na Gerlandu i nije se više dao iz momčadi. Bayern je veliki klub, ne mogu očekivati da ću stalno biti u početnih 11 kao u Heerenveenu. Manje sam igrao, ali više osvojio.

Za razliku od premorenog Olića, Pranja bi želio s reprezentacijom u Estoniju: - Ako se leti u utorak, mogao bih stići. Volio bih zaigrati u Tallinnu, nisam umoran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:48