TAJNA USPJEHA

Pranjić: Ignorirao sam zvižduke navijača!

 Reuters

Hrvatskom reprezentativcu i igraču Bayerna Danijelu Pranjiću ne cvjetaju ruže u redovima bavarskog ponosa. Zbog loših predstava na startu sezone navijači i mediji su ga uzeli 'na zub', označivši omalenog Hrvata kao jednog od glavnih krivaca za lošu formu Bavaraca.

Pranjiću je takav tretman teško pao, međutim, dobio je podršku suigrača i trenera, a njihovo je povjerenje opravdao. Bivši igrač Osijeka i Dinama posljednje je dvije utakmice odradio vrlo dobro čime je vratio samopouzdanje i vjeru u vlastite igračke kvalitete.

- Teško je bilo igrati dok su mi navijači zviždali. No, sam sam sebi rekao: ignoriraj ih i nastavi dalje. U posljednje dvije utakmice sam pokazao da nisam zaboravio igrati nogomet - izjavio je Pranjić za službenu internetsku stranicu kluba.

- Na početku nisam igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Imao sam problema igrajući lijevog beka, jednostavno nisam obrambeni igrač. Svi su to vidjeli, pa i trener Van Gaal. Mjesto na lijevoj strani veznog reda najviše mi odgovara - jasan je Pranjić kojemu je transfer u Bayern bio najveći trenutak karijere.

- Transfer iz Heerenveena bio je velik korak. Mislio sam da će biti lakše, međutim, Bundesliga je mnogo zahtjevnija i jača od nizozemske Eredivisie pa ne možete računati na pobjedu u svakoj utakmici - zaključio je Pranjić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:49