ODUŠEVLJEN POZIVOM

POVRATNIK PRANJIĆ 'Kovačev poziv me šokirao, nisam mislio da ću više ikada zaigrati za Hrvatsku'

'Drago mi je da sam ponovno tu, osjećam se kao da sam prvi put došao, imam malu tremu...'
 Damir Krajač / CROPIX

Uvijek je emotivno doživljavao poteze izbornika, od Kranjčara, koji ga nije vodio na SP u Njemačku, preko Bilića, kod kojeg nije uvijek bio u prvom planu, do Štimca, koji ga je otpisao.

Danijel Pranjić (31) se, podsjećamo, oprostio od reprezentacije nakon što ga je bivši izbornik izostavio s poziva za Makedoniju i Belgiju u rujnu 2012., a kao razlog je naveo “pozivanje Sammira". Sada više nema Štimca, ali ni Sammira...

- Znao sam da ćete me time dočekati. Ovo mi je dosta emotivan trenutak, iskreno, nisam mislio da ću više ikada zaigrati za Hrvatsku, ali... Najbitnije je da se plasiramo na SP, a sve drugo što se događalo bih najradije zaboravio - rekao je od ove jeseni član Panathinaikosa, kojem je novi izbornik još krajem prošlog tjedna dao naznake da bi mogao biti mobiliziran:

- Niko Kovač me nazvao još u petak i pitao jesam li spreman jer je Strinić ozlijeđen, naravno, rekao sam da jesam.

Zadnju utakmicu za klub nije igrao zbog problema s kukom, iz predostrožnosti, ali je trenirao. Promijenio je i imidž, frizura baca na Livajinu, valjda mu izbornik neće zamjeriti...

- Nisam još bio na SP-u, iskreno, ovom pozivu se nisam nadao, ali drago mi je da sam ponovno tu, osjećam se kao da sam prvi put došao, imam malu tremu. Stvarno se nisam dugo osjećao ovako, nadam se da će sve ispasti kako treba.

Niko Kovač je Pranjiću bio šef kao kapetan, sada će i kao izbornik:

- Dobio je vruć krumpir u ruke, no ako odvede Hrvatsku na SP, sve će mu biti lakše.

Pranjić je ljevak poput Strinića, pod Bilićem je na Euru 2008. igrao lijevog beka, nastavio sve do nesretnih poraza s Englezima u sljedećem ciklusu. Na Euru 2012. je protiv Italije i Španjolske igrao lijevo krilo, lani u Celti i sada u Panathinaikosu najčešće je lijevi vezni, u Bayernu prije toga čak i zadnji vezni.

- Spreman sam za sve, imam dosta iskustva, nije mi strana uloga beka, ako izbornik tako odluči, neće biti problema - poručio je Pranjić, koji je svoje zadnje reprezentativne minute odigrao protiv Švicarske prije 15 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:05