NOVA NAMJEŠTANJA

POTRESI U ITALIJI Azzurri na Euro odlaze bez izbornika, Conteu prijeti sudski proces?

Nogometni savez je već kaznio Contea s 10 mjeseci zabrane rada jer je kao trener Siene propustio prijaviti namještanje

Italija na Europskom prvenstvu bez Contea? Bombastičan naslov osvanuo je na prve dvije stranice Gazzette dello Sport, koja je objavila da nacionalnoj reprezentaciji prijete mogući potresi.

Samo dva tjedna prije dvoboja s Hrvatskom na Poljudu, jedne od ključnih u kampanji za Euro 2016., izbornik Antonio Conte suočen je s još jednom teškom utakmicom, koja bi se mogla odigrati u sudnici.

Dva scenarija

Radi se o procesu za namještanje utakmica pokrenutom od strane Državnog tužiteljstva u Cremoni, u kojem je istraga obuhvatila više od 130 ljudi. Conte je zbog umiješanosti u ovaj slučaj već bio suspendiran od strane Talijanskog nogometnog saveza. Prema njihovoj presudi, u vrijeme dok je bio trener Siene propustio je prijaviti namještanja, za što je kažnjen sa 10 mjeseci zabrane treniranja.

Suspenzija je nakon nekoliko žalbi reducirana na četiri mjeseca. Contea se sada u sudskom procesu tereti za sportsku prevaru, a slučaj vode tužitelji iz Cremone jer je tamošnji klub Cremonese prvi razotkrio skandal.

Gazzetta piše kako su moguća dva scenarija: prvi je odbacivanje optužnice, a drugi je gonjenje. U potonjem bi slučaju Conte, koji vjeruje da je žrtva velike nepravde, vjerojatno podnio ostavku.

Ključni tjedni

“Obrana tvrdi da su optužbe na račun Contea za sportsku prevaru u utakmicama Novara - Siena i Albinoleffe - Siena utemeljene na vrlo krhkim temeljima.

Uvjereni su da će izbornik biti oslobođen, tim više što je već odradio suspenziju, te da slučaj ne može doći do sudnice”, piše Gazzetta.

Tužitelji nude argumente prema kojima je Conte utjecao na namještanje i zbog toga zahtijevaju da bude na sudu. Ukoliko optužnica bude odbačena, to će se dogoditi već u lipnju, a u suprotnom bi u rujnu počeo sudski proces. Zbog toga je sljedećih nekoliko tjedana, zaključuje Gazzetta, krucijalno za budućnost talijanske nogometne vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:27