PRVA MODRA LASTA

Postignut dogovor: Dodo ide Eduardovim stopama

Napadač Intera stavio je u subotu autogram na vjernost Dinamu do 2015. godine
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Zamalo sam zaplakao sam kada sam saznao da su Inter i Dinamo pronašli zajednički jezik - bila je prva reakcija Brazilca Dode, dosadašnjeg napadača Intera iz Zaprešića koji je nakon dolaska s odmora u Brazilu s Plesa produžio u Maksimirsku 128 i ondje stavio autogram na vjernost “modrima” do 2015. godine.

- Zadovoljan? Kako ne bih bio? Presretan je bolja riječ. Nakon samo godinu dana u HNL-u potpisao sam ugovor s Dinamom - rekao je Dodo prije nego što je počeo s redom zahvala.

- Ponajprije Branku Laljku koji mi je pružio priliku, a potom shvatio da se Dinamo ne odbija. Hvala Zdravku Mamiću s kojim smo se odmah dogovorili, te navijačima Dinama kojima obećavam da neću iznevjeriti njihova očekivanja.

Naravno, posebna zahvala odletjela je put Londona i Emirates Stadiuma. Eduardo ga je “otkrio” u Brazilu, doveo u Zagreb i pružio mu podršku na počecima Dodine hrvatske avanture.

- Čestitao je. Sretan je zbog mene. Rekao mi je da sam stigao u velik klub i da je sada sve na meni. Posebno je napomenuo da moram ostati normalan. Čvrsto na zemlji - smije se Dodo koji s Eduardom njeguje prijateljstvo već dugi niz godina. Na pitanje tko je bolji, “modra” prinova bez razmišljanja je ispalio:

- Dudu.

Ali uz dodatak:

- Samo zato što je stariji.

Prilagodba na novu svlačionicu trebala bi biti kratka s obzirom da se privatno druži sa svim Dinamovim Južnoamerikancima. Najviše s Carlosom, a u komunikaciji s novinarima pomogao mu je “impresario” Andy Bara, koji nam je otkrio zanimljivu priču otprije godinu dana, kada je svog klijenta ponudio Zvonku Zubaku u Sesvetama.

- Nakon dva treninga Zubak mi je rekao da Dodo nije za njih.

Idući put sreli su se na utakmici Intera i Croatije iz Sesveta u kojoj je Dodo postigao “samo” dva gola.

- Rekao sam mu da je bio u pravu, da Dodo nije napadač za Sesvete, već za Dinamo. Odgovorio mi je da to nije isti igrač - nasmijao se Bara koji je relativno novo lice u svijetu nogometnih menadžera. Međutim, kao takav nije se dao navući na “tanak led” na pitanje o brojkama koje prate transfer.

- O novcu ne pričamo. Mogu samo reći da su sve tri strane zadovoljne.

Kako i ne bi bile, s obzirom da je Dodo stigao u Inter prije godinu dana bez odštete, a sada je na ime transfera dobio oko 400 tisuća eura. Navodno, jer službene informacije nema. I Dodo će dobro zarađivati, ali što je možda i važnije, dobiti priliku da se pokaže u izlogu koji redovito privlači one kupce s najdubljim džepovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:28