BITKA ZA FINALE

POSLJEDICE DERBIJA NA KANTRIDISoudani mijenja Fernandesa, Ademi upitan za Rijeku u Kupu

Soudani će u srijedu zauzeti mjesto na desnom krilu dok će Pjaca zamijeniti Fernandesa na lijevom

Sudac je zalutao na današnju utakmicu - poručio je Zoran Mamić nakon derbija s Rijekom. Rijetko kada smo imali prilike vidjeti trenera Dinama da na taj način podlegne emocijama, no poslije Kantride je itekako imao razloga za provalu bijesa.

Dva su ključna razloga koje je Mamić zamjerio Mariju Strahonji. Udarac iz kuta za Rijeku u sudačkoj nadoknadi derbija, a koji to nije bio, te žuti karton Junioru Fernandesu koji će Čileanca lišiti nastupa u prvoj utakmici polufinala Kupa.

Podsjetimo, nakon što je Vukojević izbio glavom loptu u 94. minuti, ona je završila u autu, a Strahonja je, na veliko iznenađenje prisutnih, dosudio udarac iz kuta iz kojeg je Rijeka posljedično stigla do pogotka za 2-2. Neshvatljivo je da glavni sudac nije vidio gdje je lopta izašla iz igre jer je bio jako blizu mjestu događaja. A ako i nije bio siguran u svoju procjenu, onda je pravilo da u takvim situacijama prednost dobije momčad koja se brani…

Druga stvar koju je Mamić zamjerio Strahonji jest drugi žuti karton Fernandesu koji je ovaj dobio zbog utrčavanja s klupe za rezervne igrače kako bi proslavio gol Sigalija za 2-1. Uzgred rečeno, to je odgovor na onu da Junioru ‘nije stalo’, što se često imputira njemu i ostalim Dinamovim strancima. Kako bilo, Strahonja je izvadio drugi žuti na intervenciju četvrtog suca. I načelno je bio u pravu. Međutim...

- Čista situacija u duhu pravila nogometne igre - komentirao je Mateo Beusan spornu situaciju u ‘Oku Sokolovu’ na HRT-u.

No, problem s ovom situacijom je dvostruki kriterij glavnog suca. Jer, kada je Radošević zabio gol za 2-2 polovica domaće klupe je završila na travnjaku. U toj situaciji je glavni sudac imao razloga za barem šest žutih kartona igračima Rijeke. Pogađate, nije dosudio niti jedan… A u kontekstu činjenice da isti protivnici igraju tri dana kasnije iznimno važnu kup-utakmicu, onda je to već problem! I sasvim opravdan razlog za Mamićevu ljutnju, jer Junior Fernandes je uvjerljivo najbolji igrač Dinama ovog proljeća.

Sreća u nesreći za Dinamova trenera jest povratak Soudanija koji će u srijedu zauzeti mjesto na desnom krilu dok će Pjaca zamijeniti Fernandesa na onom lijevom.

Velik problem za Dinamo mogao bi biti i eventualni izostanak Arijana Ademija koji je u 67. minuti napustio travnjak zbog ozljede stražnje lože. Procjena liječnika je kako ništa nije puklo, ali kako se Ademi i dva dana nakon Rijeke žalio na jaku bol te u ponedjeljak nije trenirao sa suigračima, njegov nastup protiv Rijeke pod velikim je upitnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:09