PRAZNIK NOGOMETA

POSLASTICE ZA VIKEND Manchester United na Anfieldu, Bilić kod Fenera i ‘El clásico’ kao desert

Ove nedjelje skratite obiteljske posjete, zaboravite druge aktivnosti i prilagodite slobodno vrijeme, jer nogometni vikend nudi tri poslastice, jednu bolju od druge.

Predjelo: Premier liga, Liverpool vs. Manchester United (14.30). Glavno jelo: turska Süper liga, Bilićev Besiktas kod Fenerbahçea (19.00). Desert: 230. El Clásico, Barcelona protiv Real Madrida (21.00). Za one kojima ni to nije dovoljno, kao couvert može poslužiti večerašnji (18.30) sudar Schalkea 04 i Bayer Leverkusena.

Liverpool - Man. Utd

Premier liga, 30. kolo, Nedjelja, 14.30 (SportKlub 1)

Gotovo dva mjeseca prošla su otkako je Liverpool posljednji put poražen u domaćim natjecanjima. Idealni nastavak pozitivnog niza bio bi revanš za dvoboj iz prosinca, kada ih je United na Old Traffordu preslušao s uvjerljivih 3-0. U utakmici koju će uživo gledati Pelé ulozi su veliki, s obzirom na to da se momčadi bore za Ligu prvaka, a na ljestvici ih dijele samo dva boda. Van Gaalov najteži zadatak bit će pripremiti igrače da izdrže pritisak u prvih 15 ili 20 minuta.

Fenerbahçe - Besiktas

Süper liga, 25. kolo, Nedjelja, 19.00

Nakon što je njegova momčad ispala iz Europe, Slaven Bilić u potpunosti se može fokusirati na domaće prvenstvo, koje je ionako zacrtao kao prioritet. U prošlom je kolu osvojio vrh ljestvice i s pole positiona dočekuje zadnjih deset domaćih ispita. Premda u zadnje vrijeme nešto manje intenzivni od okršaja s Galatasarayem, derbiji s Fenerom nerijetko su tempirane bombe. Početkom studenog Besiktas je na Olimpijskom stadionu izgubio 0-2, a sada im se u momčad vraćaju veznjaci Atiba Hutchinson i José Sosa.

Barcelona - Real M.

Primera, 28. kolo, Nedjelja, 21.00 (SportKlub 1)

Očekuje se da će oko pola milijarde ljudi gledati najspektakularniji derbi na svijetu, čiji tajming jamči naelektriziran meč. Barçu i ‘kraljeve’ 11 kola prije kraja razdvaja jedan bod, a treneri Luis Enrique i Ancelotti paralelno vode europske bitke i raspoređuju resurse za završni sprint. Clásico se može najaviti kao okršaj najskupljih momčadi današnjice ili reducirati na novi vatrometni sraz Messija (32 gola u La Ligi) i Ronalda (30), a iz naše perspektive iščekujemo novi dvoboj Ivana Rakitića i Luke Modrića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:50