BILIĆEV SUPARNIK

Portugalac Santos vodi Grke u kvalifikacijama za Euro 2012.

 AP

Dvogodišnji je ugovor s Grčkim nogometnim savezom potpisao portugalski trener Fernando Santos, koji će grčku nogometnu reprezentaciju voditi u kvalifikacijama za predstojeći Euro.

Informaciju su u četvrtak službeno objavili iz Grčkoga nogometnog saveza, potvrdivši tako službeno da su 55-godišnjeg Portugalca odabrali za nasljednika 72-godišnjeg Nijemca Otta Rehhagela, koji je reprezentaciju vodio punih devet godina senzacionalno osvojivši naslov europskog prvaka 2004. godine u Portugalu.

Santos će biti službeno predstavljen grčkoj javnosti sutra (petak) na konferenciji za novinare. Na klupi će debitirati 11. kolovoza u Beogradu u prijateljskom srazu protiv Srbije. Trećeg rujna čeka ga domaći dvoboj prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Gruzije, dok će četiri dana kasnije sa svojim nogometašima gostovati u Hrvatskoj .

Santos je u posljednje tri godine s uspjehom vodio solunski PAOK. Prošle je sezone kroz razigravanje donio klubu mjesto u kvalifikacijama Lige prvaka.

Prošlog je veljače izabran za najboljega nogometnog trenera u Grčkoj za prošlo desetljeće. U Portugalu je vodio tri najveća kluba (Porto, Sporting i Benfica), a u Grčkoj još AEK i Panathinaikos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 15:18