DINAMO - PETROLUL 0:2

PORAZ MODRIH Rumunjska legija stranaca i legendarni Adrian Mutu (35) sredili Dinamo!

Startali su Dinamovi nogometaši porazom na pripremama u Sloveniji. Petrolul, trećeplasirana momčad rumunjske lige prošle sezone, nije bio bolji, ali jest konkretniji i precizniji Modre je ispratio s 2:0.

Predstavio je Zoran Mamić u prvom poluvremenu napadačku formaciju s Radonjićem u špici i Čopom na lijevom krilu. U odsustvu ozlijeđenog Fernandesa i Soudanija, koji također možda neće biti u punom zanosu na početku sezone, Pjaca je 'zakaparen' na desnoj strani, dok bi lijevo upravo mogao igrati najbolji strijelac HNL-a ili, kad će on biti u špici, na toj je poziciji Mamić zamislio Andrijaševića. Tu je drugu kombinaciju ubacio u drugom dijelu.

S druge je strane stajala zanimljiva rumunjska 'legija stranaca', koju s klupe vodi Razvan Lucescu, sin Šahtarova trenera Mircee. A na terenu je vođa legendarni Adrian Mutu. Koji ipak igra malo penzionerski, ali dovoljan je bio jedan potez, u 40. minuti, da pokaže kakva je klasa. Prošao je kraj Pinta i odličnim udarcem s desetak metara od vratnice zatresao mrežu. Do tog trenutka, općenito, Dinamo je bio bolji, dominirao i pritiskao je rumunjsku obranu, trudili su se Modri, no, nisu mogli do pogotka. Najistaknutiji bio je Antolić, posebno u oduzimanju lopti, nekoliko puta su brzim dodavanjima došli u poluprilike, nedostajala je prava završnica. To bi trebala biti i osnovna ideja Dinamove igre, samo, treba je dobro automatizirati. Machado je prezentirao dugu loptu, ali još je pomalo u drugoj brzini, Pjaca pokazao da zna opasno ući s krila, no vidljivo je da se, kao i Radonjić, još uvijek traže.

U drugom dijelu oba su trenera promijenila čitave momčadi, ova Dinamova bila je prepuna mladića, igrali su Mikulić, Fiolić, Ćorić, Biljan, debitirao je Goncalo. Ćorić je sjajno petom proigrao Čopa, koji je zabio, ali iz zaleđa. Onda su Rumunji povisili vodstvo, Satli je nakon kornera ostao sam na šest-sedam metara i rutinski poentirao. Do kraja susreta opet je uglavnom igrao Dinamo, ali i dalje su Modri bili nedorečeni u završnici i nisu uspjeli postići pogodak. Najbliže mu je bio Andrijašević, koji je nakon Čopova dodavanja glavom loše pucao sa šest-sedam metara.

- Bili smo malo teški i spori, oni svježi i brži od nas. Iskoristili su naše propuste. Nisam nezadovoljan, znam kako teško radimo. Nismo pripreme podredili rezultatima, što nam nije opravdanje. Što nije valjalo? Ne smije nam se dogoditi taj gol iz prekida, bilo je puno pogrešaka i krivih dodavanja čak i kad nije bilo protivničkog pritiska. Dobro, u ovoj je fazi sve to shvatljivo, iako bih volio da to nije tako - rekao je nakon utakmice Zoran Mamić.

DINAMO - PETROLUL 0:2

MURSKA SOBOTA - Stadion Fazanerija. Bez gledatelja. Sudac Andrej Tretnjak (Murska Sobota). Strijelci: 0:1 - Mutu (40.), 0:2 - Satli (52.)

DINAMO (prvo poluvrijeme): Ježina – Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić – Ademi, Machado, Antolić – Pjaca, Radonjić, Čop; drugo poluvrijeme: Mikulić - Leko, Šimunović, Šimunić, Ibanez - Biljan, Goncalo, Ćorić - Fiolić, Čop, Andrijašević. Trener Zoran Mamić.

PETROLUL (prvo poluvrijeme): Pecanha - Alcenat, Alves, Gerson, Beta - Romario Pires, Mustivar - Priso, Mutu, Teixeira - Nkoyi; drugo poluvrijeme: Cobrea - Beta (od 80. Alecsandru), Hoban, Satli, Fanchone - Marinescu, De Lucas - Nepomuceno, Albin, Morar - Tamuz. Trener Razvan Lucescu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:34