KAOTIČNA STVARNOST

POMIRLJIVI TONOVI Mišković najavio sankcije za sve koji krše kodeks, Mamić i Tudor će proći bez kazne

Miškovića pomirbena intonacija navodi na zaključak da bi se Hajdukov trener i Dinamov boss mogli izvući
 Ronald Gorsic / CROPIX

Politikom nulte tolerancije krenut će Damir Mišković prema svakom tko se ubuduće odvaži kršiti kodeks ponašanja u hrvatskom prvoligaškom nogometu, saznali smo u petak u Udruzi prvoligaša.

Petak je Mišković zamislio kao “nulti dan” te nove politike, koja bi trebala donijeti mir i blagostanje u često kaotičnu stvarnost elitnog nogometnog razreda, iako je istini za volju kodekse i pravilnike predsjednik Udruge imao na raspolaganju od prvog dana mandata. Obećava da prijestupnike ubuduće čekaju višemjesečne suspenzije. Da vidimo i to čudo…

Sastanak se može tumačiti i kao vatrogasno zasjedanje nakon što su Igor Tudor i Zdravko Mamić posljednjih dana iskočili iz kanona ponašanja i zaoštrili napetosti na potezu Poljud - Maksimir. U predvečerje tri uzastopna velika derbija u studenome i prosincu treba spustiti tenzije. Znači li to da će disciplinski sudac Krešimir Vlajčević ovaj sastanak shvatiti kao poziv da amnestira Tudora (zbog litanije o sucima) i Mamića (zbog novinskog klevetanja hajdukovaca)? Mišković uvjerava da neće biti nikakve amnestije, ali njegova napadno pomirbena intonacija navodi na zaključak da bi se Hajdukov trener i Dinamov boss mogli izvući bez sankcija.

- Jednoglasno smo prihvatili stav da se kodeks ubuduće mora striktno poštivati jer je to jedini način da nastavimo jačati ‘ligu 10’. Ona se u ovoj sezoni pokazala kao kvalitetan iskorak. Imamo dva predstavnika u Europskoj ligi, igra se kvalitetniji nogomet, regularniji su uvjeti nego prije, gledanost je povećana za pedeset posto, službene osobe više ne plaćaju klubovi nego HNS itd. Treba nastaviti tim putem, moramo biti složni i zbog reprezentacije koju čekaju dvije presudne utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo - rekao je Mišković.

Dodao je da “liga 10” ipak nije zaokružen projekt. Prvoligaši, naime, grcaju u financijskim problemima i neće se pomaknuti prema naprijed bez novčanih injekcija kladionica koje koriste njihova imena u svojim ponudama. Mišković najavljuje i novu rundu pregovora s Arenom Sport jer klubovi žele povećati prihode od prodaje TV prava.

Tko nema brojače ulaznica i videonadzor, od iduće sezone leti van iz lige!

HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk predstavio je zaključke Nacionalnog odbora za sigurnost na stadionima. Već za sljedeću sezonu prvoligaši moraju opremiti stadione brojačima ulaznica, videonadzorom i kontrolnom sobom. Uvjerava javnost da “nad HNS-ovom glavom ovaj put visi Damoklov mač” jer je Uefa izgubila i posljednje ostatke strpljenja. HNS pripada krugu deset najkažnjavanijih saveza u Europi zbog navijačkog divljanja. Dinamo je na toj međunarodnoj tjeralici pozicioniran na sjajno četvrto mjesto, Hajduk je samo dva mjesta iza “modrih”. Savez i klubovi su doznačili u Uefinu blagajnu gotovo tri milijuna eura na ime kazni…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:52